Vége a penészes élelmiszereknek – ausztrál találmány a pazarlás ellen

Címkék: Ausztrália , élelmiszer , penész , találmány
Vége a penészes élelmiszereknek – ausztrál találmány a pazarlás ellen

A Perth városában lévő Murdoch University kutatója, Dr. Kirsty Bayliss kifejlesztett egy technológiát a friss élelmiszerek kezelésére. Az úgynevezett „Breaking the Mould” (a mould penészt jelent) kezelés során a levegőn keresztül vezetik az elektromosságot két elektróda között, ez az áram plazmát termel, ami aztán bevonja az étel felszínét és elpusztítja az ott lévő – és a többi élelmiszert is megfertőző – penészgomba spórákat, így meghosszabbodik az eltarthatóságuk. – írja a blog.syngenta.hu.

A plazma-technológia a jelentések szerint megöli az olyan baktériumokat is, mint például a szalmonella és a lisztéria. Az eddigi kutatások ugyan csupán az avokádóra összpontosultak, de előbb-utóbb ki kell terjeszteni más élelmiszerekre is, mint a zöldségek, kenyér, tej, hús, és a sajt.

Ezáltal rengeteg élelmiszer kerülheti el, hogy a szemétben végezze. Kirsty Bayliss szerint az összes emberi fogyasztásra termesztett élelmiszer 30 százaléka megy veszendőbe.

„Az élelmiszer-pazarlás mértékére jellemző, hogy az Egyesült Államokban vagy Nyugat-Európában mintegy 100 kilogrammot dobnak ki évente és fejeként. Ha csak egynegyedével tudnánk csökkenteni az élelmiszer-pazarlást, az 870 millió ember táplálkozását biztosítaná” – mondta Kirsty Bayliss.

agrarvilag.hu / blog.syngenta.hu



Szerző
Blokkadmin

Dátum
2017-04-13


Kapcsolódó cikkek
Ezekre a innovatív ötletekre érdemes lesz odafigyelni

Ezekre a innovatív ötletekre érdemes lesz odafigyelni

A Perth városában lévő Murdoch University kutatója, Dr. Kirsty Bayliss kifejlesztett egy technológiát a friss élelmiszerek kezelésére. Az úgynevezett „Breaking the Mould” (a mould penészt jelent) kezelés során a levegőn keresztül vezetik az elektromosságot két elektróda között, ez az áram plazmát termel, ami aztán bevonja az étel felszínét és elpusztítja az ott lévő – és a többi élelmiszert is megfertőző – penészgomba spórákat, így meghosszabbodik az eltarthatóságuk. – írja a blog.syngenta.hu. A plazma-technológia a jelentések szerint megöli az olyan baktériumokat is, mint például a szalmonella és a lisztéria. Az eddigi kutatások ugyan csupán az avokádóra összpontosultak, de előbb-utóbb ki kell terjeszteni más élelmiszerekre is, mint a zöldségek, kenyér, tej, hús, és a sajt. Ezáltal rengeteg élelmiszer kerülheti el, hogy a szemétben végezze. Kirsty Bayliss szerint az összes emberi fogyasztásra termesztett élelmiszer 30 százaléka megy veszendőbe. „Az élelmiszer-pazarlás mértékére jellemző, hogy az Egyesült Államokban vagy Nyugat-Európában mintegy 100 kilogrammot dobnak ki évente és fejeként. Ha csak egynegyedével tudnánk csökkenteni az élelmiszer-pazarlást, az 870 millió ember táplálkozását biztosítaná” – mondta Kirsty Bayliss. agrarvilag.hu / blog.syngenta.hu
Miattunk lesznek aktívabbak éjjel az állatok

Miattunk lesznek aktívabbak éjjel az állatok

A Perth városában lévő Murdoch University kutatója, Dr. Kirsty Bayliss kifejlesztett egy technológiát a friss élelmiszerek kezelésére. Az úgynevezett „Breaking the Mould” (a mould penészt jelent) kezelés során a levegőn keresztül vezetik az elektromosságot két elektróda között, ez az áram plazmát termel, ami aztán bevonja az étel felszínét és elpusztítja az ott lévő – és a többi élelmiszert is megfertőző – penészgomba spórákat, így meghosszabbodik az eltarthatóságuk. – írja a blog.syngenta.hu. A plazma-technológia a jelentések szerint megöli az olyan baktériumokat is, mint például a szalmonella és a lisztéria. Az eddigi kutatások ugyan csupán az avokádóra összpontosultak, de előbb-utóbb ki kell terjeszteni más élelmiszerekre is, mint a zöldségek, kenyér, tej, hús, és a sajt. Ezáltal rengeteg élelmiszer kerülheti el, hogy a szemétben végezze. Kirsty Bayliss szerint az összes emberi fogyasztásra termesztett élelmiszer 30 százaléka megy veszendőbe. „Az élelmiszer-pazarlás mértékére jellemző, hogy az Egyesült Államokban vagy Nyugat-Európában mintegy 100 kilogrammot dobnak ki évente és fejeként. Ha csak egynegyedével tudnánk csökkenteni az élelmiszer-pazarlást, az 870 millió ember táplálkozását biztosítaná” – mondta Kirsty Bayliss. agrarvilag.hu / blog.syngenta.hu
A méhek okosabbak mint gondoltuk - és ezzel segíthetik a mesterséges intelligenciával kapcsolatos kutatásokat

A méhek okosabbak mint gondoltuk - és ezzel segíthetik a mesterséges intelligenciával kapcsolatos kutatásokat

A Perth városában lévő Murdoch University kutatója, Dr. Kirsty Bayliss kifejlesztett egy technológiát a friss élelmiszerek kezelésére. Az úgynevezett „Breaking the Mould” (a mould penészt jelent) kezelés során a levegőn keresztül vezetik az elektromosságot két elektróda között, ez az áram plazmát termel, ami aztán bevonja az étel felszínét és elpusztítja az ott lévő – és a többi élelmiszert is megfertőző – penészgomba spórákat, így meghosszabbodik az eltarthatóságuk. – írja a blog.syngenta.hu. A plazma-technológia a jelentések szerint megöli az olyan baktériumokat is, mint például a szalmonella és a lisztéria. Az eddigi kutatások ugyan csupán az avokádóra összpontosultak, de előbb-utóbb ki kell terjeszteni más élelmiszerekre is, mint a zöldségek, kenyér, tej, hús, és a sajt. Ezáltal rengeteg élelmiszer kerülheti el, hogy a szemétben végezze. Kirsty Bayliss szerint az összes emberi fogyasztásra termesztett élelmiszer 30 százaléka megy veszendőbe. „Az élelmiszer-pazarlás mértékére jellemző, hogy az Egyesült Államokban vagy Nyugat-Európában mintegy 100 kilogrammot dobnak ki évente és fejeként. Ha csak egynegyedével tudnánk csökkenteni az élelmiszer-pazarlást, az 870 millió ember táplálkozását biztosítaná” – mondta Kirsty Bayliss. agrarvilag.hu / blog.syngenta.hu

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.