Nincs egyenlőség az agráriumban

Címkék: agrárium , felmérés , mezőgazdaság , munkaerő , vidéki nők nemzetközi napja
Nincs egyenlőség az agráriumban

A nők szerint továbbra is fennáll a jelenség, amelynek felszámolása évtizedekig is eltarthat.

A mezőgazdaságban dolgozó nők szerint továbbra is fennáll a nemek közötti egyenlőtlenség, ezek felszámolása évtizedeket vehet igénybe – állapítja meg egy 17 országra kiterjedő felmérés.


A megkérdezettek átlagéletkora 34 év – fotó: Pixabay

Corteva AgriscienceTM, a DowDuPont mezőgazdasági divíziójának megbízásából készült felmérés szerint a nők tapasztalnak ugyan előrelépést ezen a téren, de az túl lassú. A pénzügyi egyenlőtlenségek említésén túl csak a megkérdezettek kevesebb mint fele érezte azt, hogy elismerik, hallgatnak rá vagy részt vehet a döntéshozatalban.

A mezőgazdaságban dolgozó nők – függetlenül attól, hogy fejlődő vagy fejlett országban dolgoznak – azt állítják, hogy a nemek közötti megkülönböztetés továbbra is fennáll

és ez akadályt jelent számukra képességeik kibontakoztatásában – tudhatjuk meg a Corteva AgriscienceTM, a DowDuPont mezőgazdasági divíziója számára végzett felmérésből.

A felmérés eredményeinek kiadását a Vidéki Nők Nemzetközi Napjára időzítették.

A Corteva Agriscience megbízásából készült, 17 országra kiterjedő felmérés célja, hogy hangsúlyozza a nők mezőgazdaságban betöltött szerepének fontosságát, és hogy megmutassa, milyen akadályai vannak teljes értékű és sikeres részvételüknek a mezőgazdaságban.

A kutatásban 4190 válaszadó vett részt a világ 5 kontinensének fejlődő és fejlett országaiból egyaránt.

A felmérés eredményei azt mutatják, hogy noha a nők túlnyomórészt büszkék arra, hogy a mezőgazdaságból élnek, úgy tapasztalják, hogy a nemek közötti megkülönböztetés széles körben elterjedt, ennek mértéke az indiai 78%-tól az Egyesült Államok 52%-ig terjed.

A megkérdezetteknek csak a fele mondta azt, hogy nő létükre ugyanolyan sikeresek, mint férfi társaik;

42%-uk válaszolta, hogy ugyanolyan lehetőségekkel rendelkeznek, mint a férfiak, és mindössze a megkérdezettek 38%-a mondta, hogy lehetőségük volt részt venni a gazdaságukat érintő pénzügyi döntésekben.

A megkérdezettek közel 40%-a alacsonyabb jövedelemről számolt be a férfi gazdálkodókhoz képest, továbbá kevesebb finanszírozási forráshoz jutottak hozzá.

A női gazdálkodók leginkább

 • a pénzügyi stabilitás,
 • a család jóléte,
 • valamint a munka és a magánélet közötti egyensúly megteremtése miatt aggódnak.

Sokan említették, hogy több képzésre lenne szükségük ahhoz, hogy élni tudjanak azokkal a mezőgazdasági technológiákkal, amelyek a pénzügyi sikerhez és a megfelelő szintű környezetvédelemhez szükségesek. Az ilyen típusú képzések iránti igényt említették meg a válaszadók a leggyakrabban a nemek közötti egyenlőtlenségi akadályok felszámolásával kapcsolatban.

A nők többsége előrelépésről számolt be a nemek közötti egyenlőség terén, de a válaszadók 72%-a azt mondta, hogy a teljes egyenlőség eléréséhez akár 1-3 évtizedre is szükség lehet. A válaszadók 5 kulcsfontosságú intézkedést jelöltek meg az egyenlőtlenség felszámolásához:

 1. Több technikai képzés (a válaszadók 80%-a szerint)
 2. Több tudományos képzés (a válaszadók 79%-a szerint)
 3. Több támogatás – jogi és egyéb jellegű – a nemi diszkriminációban érintett nők támogatására (a válaszadók 76%-a szerint)
 4. A közvélemény tájékoztatása a nők mezőgazdaságban elért sikereiről (a válaszadók 75%-a szerint)
 5. A közvélemény tájékoztatása a mezőgazdaságban tapasztalható nemek közötti megkülönböztetésről (a válaszadók 74%-a szerint)

Európában a női gazdálkodók 68%-a úgy véli, hogy problémát jelent a nemek közötti megkülönböztetés a mezőgazdaságban, bár a tendencia pozitív, mert manapság kisebb a diszkrimináció, mint 10 évvel ezelőtt.

A felmérésben részt vevő európai nők 67%-a úgy véli, hogy az egyenlőség akadályainak felszámolásához kulcsfontosságú az, hogy a közvélemény tudjon a mezőgazdaságban létező nemek közötti megkülönböztetésről

agrárvilág.hu / CortevaSzerző
avszerk2

Dátum
2018-10-16


Kapcsolódó cikkek
Szerdától ismét drágulnak az üzemanyagok

Szerdától ismét drágulnak az üzemanyagok

A nők szerint továbbra is fennáll a jelenség, amelynek felszámolása évtizedekig is eltarthat.
A mezőgazdaságban dolgozó nők szerint továbbra is fennáll a nemek közötti egyenlőtlenség, ezek felszámolása évtizedeket vehet igénybe - állapítja meg egy 17 országra kiterjedő felmérés.

A megkérdezettek átlagéletkora 34 év - fotó: Pixabay

Corteva AgriscienceTM, a DowDuPont mezőgazdasági divíziójának megbízásából készült felmérés szerint a nők tapasztalnak ugyan előrelépést ezen a téren, de az túl lassú. A pénzügyi egyenlőtlenségek említésén túl csak a megkérdezettek kevesebb mint fele érezte azt, hogy elismerik, hallgatnak rá vagy részt vehet a döntéshozatalban. A mezőgazdaságban dolgozó nők - függetlenül attól, hogy fejlődő vagy fejlett országban dolgoznak - azt állítják, hogy a nemek közötti megkülönböztetés továbbra is fennáll és ez akadályt jelent számukra képességeik kibontakoztatásában - tudhatjuk meg a Corteva AgriscienceTM, a DowDuPont mezőgazdasági divíziója számára végzett felmérésből. A felmérés eredményeinek kiadását a Vidéki Nők Nemzetközi Napjára időzítették. A Corteva Agriscience megbízásából készült, 17 országra kiterjedő felmérés célja, hogy hangsúlyozza a nők mezőgazdaságban betöltött szerepének fontosságát, és hogy megmutassa, milyen akadályai vannak teljes értékű és sikeres részvételüknek a mezőgazdaságban. A kutatásban 4190 válaszadó vett részt a világ 5 kontinensének fejlődő és fejlett országaiból egyaránt. A felmérés eredményei azt mutatják, hogy noha a nők túlnyomórészt büszkék arra, hogy a mezőgazdaságból élnek, úgy tapasztalják, hogy a nemek közötti megkülönböztetés széles körben elterjedt, ennek mértéke az indiai 78%-tól az Egyesült Államok 52%-ig terjed. A megkérdezetteknek csak a fele mondta azt, hogy nő létükre ugyanolyan sikeresek, mint férfi társaik; 42%-uk válaszolta, hogy ugyanolyan lehetőségekkel rendelkeznek, mint a férfiak, és mindössze a megkérdezettek 38%-a mondta, hogy lehetőségük volt részt venni a gazdaságukat érintő pénzügyi döntésekben. A megkérdezettek közel 40%-a alacsonyabb jövedelemről számolt be a férfi gazdálkodókhoz képest, továbbá kevesebb finanszírozási forráshoz jutottak hozzá. A női gazdálkodók leginkább
 • a pénzügyi stabilitás,
 • a család jóléte,
 • valamint a munka és a magánélet közötti egyensúly megteremtése miatt aggódnak.
Sokan említették, hogy több képzésre lenne szükségük ahhoz, hogy élni tudjanak azokkal a mezőgazdasági technológiákkal, amelyek a pénzügyi sikerhez és a megfelelő szintű környezetvédelemhez szükségesek. Az ilyen típusú képzések iránti igényt említették meg a válaszadók a leggyakrabban a nemek közötti egyenlőtlenségi akadályok felszámolásával kapcsolatban. A nők többsége előrelépésről számolt be a nemek közötti egyenlőség terén, de a válaszadók 72%-a azt mondta, hogy a teljes egyenlőség eléréséhez akár 1-3 évtizedre is szükség lehet. A válaszadók 5 kulcsfontosságú intézkedést jelöltek meg az egyenlőtlenség felszámolásához:
 1. Több technikai képzés (a válaszadók 80%-a szerint)
 2. Több tudományos képzés (a válaszadók 79%-a szerint)
 3. Több támogatás - jogi és egyéb jellegű - a nemi diszkriminációban érintett nők támogatására (a válaszadók 76%-a szerint)
 4. A közvélemény tájékoztatása a nők mezőgazdaságban elért sikereiről (a válaszadók 75%-a szerint)
 5. A közvélemény tájékoztatása a mezőgazdaságban tapasztalható nemek közötti megkülönböztetésről (a válaszadók 74%-a szerint)
Európában a női gazdálkodók 68%-a úgy véli, hogy problémát jelent a nemek közötti megkülönböztetés a mezőgazdaságban, bár a tendencia pozitív, mert manapság kisebb a diszkrimináció, mint 10 évvel ezelőtt. A felmérésben részt vevő európai nők 67%-a úgy véli, hogy az egyenlőség akadályainak felszámolásához kulcsfontosságú az, hogy a közvélemény tudjon a mezőgazdaságban létező nemek közötti megkülönböztetésről agrárvilág.hu / Corteva
Elindult az Év Emlőse programsorozat

Elindult az Év Emlőse programsorozat

A nők szerint továbbra is fennáll a jelenség, amelynek felszámolása évtizedekig is eltarthat.
A mezőgazdaságban dolgozó nők szerint továbbra is fennáll a nemek közötti egyenlőtlenség, ezek felszámolása évtizedeket vehet igénybe - állapítja meg egy 17 országra kiterjedő felmérés.

A megkérdezettek átlagéletkora 34 év - fotó: Pixabay

Corteva AgriscienceTM, a DowDuPont mezőgazdasági divíziójának megbízásából készült felmérés szerint a nők tapasztalnak ugyan előrelépést ezen a téren, de az túl lassú. A pénzügyi egyenlőtlenségek említésén túl csak a megkérdezettek kevesebb mint fele érezte azt, hogy elismerik, hallgatnak rá vagy részt vehet a döntéshozatalban. A mezőgazdaságban dolgozó nők - függetlenül attól, hogy fejlődő vagy fejlett országban dolgoznak - azt állítják, hogy a nemek közötti megkülönböztetés továbbra is fennáll és ez akadályt jelent számukra képességeik kibontakoztatásában - tudhatjuk meg a Corteva AgriscienceTM, a DowDuPont mezőgazdasági divíziója számára végzett felmérésből. A felmérés eredményeinek kiadását a Vidéki Nők Nemzetközi Napjára időzítették. A Corteva Agriscience megbízásából készült, 17 országra kiterjedő felmérés célja, hogy hangsúlyozza a nők mezőgazdaságban betöltött szerepének fontosságát, és hogy megmutassa, milyen akadályai vannak teljes értékű és sikeres részvételüknek a mezőgazdaságban. A kutatásban 4190 válaszadó vett részt a világ 5 kontinensének fejlődő és fejlett országaiból egyaránt. A felmérés eredményei azt mutatják, hogy noha a nők túlnyomórészt büszkék arra, hogy a mezőgazdaságból élnek, úgy tapasztalják, hogy a nemek közötti megkülönböztetés széles körben elterjedt, ennek mértéke az indiai 78%-tól az Egyesült Államok 52%-ig terjed. A megkérdezetteknek csak a fele mondta azt, hogy nő létükre ugyanolyan sikeresek, mint férfi társaik; 42%-uk válaszolta, hogy ugyanolyan lehetőségekkel rendelkeznek, mint a férfiak, és mindössze a megkérdezettek 38%-a mondta, hogy lehetőségük volt részt venni a gazdaságukat érintő pénzügyi döntésekben. A megkérdezettek közel 40%-a alacsonyabb jövedelemről számolt be a férfi gazdálkodókhoz képest, továbbá kevesebb finanszírozási forráshoz jutottak hozzá. A női gazdálkodók leginkább
 • a pénzügyi stabilitás,
 • a család jóléte,
 • valamint a munka és a magánélet közötti egyensúly megteremtése miatt aggódnak.
Sokan említették, hogy több képzésre lenne szükségük ahhoz, hogy élni tudjanak azokkal a mezőgazdasági technológiákkal, amelyek a pénzügyi sikerhez és a megfelelő szintű környezetvédelemhez szükségesek. Az ilyen típusú képzések iránti igényt említették meg a válaszadók a leggyakrabban a nemek közötti egyenlőtlenségi akadályok felszámolásával kapcsolatban. A nők többsége előrelépésről számolt be a nemek közötti egyenlőség terén, de a válaszadók 72%-a azt mondta, hogy a teljes egyenlőség eléréséhez akár 1-3 évtizedre is szükség lehet. A válaszadók 5 kulcsfontosságú intézkedést jelöltek meg az egyenlőtlenség felszámolásához:
 1. Több technikai képzés (a válaszadók 80%-a szerint)
 2. Több tudományos képzés (a válaszadók 79%-a szerint)
 3. Több támogatás - jogi és egyéb jellegű - a nemi diszkriminációban érintett nők támogatására (a válaszadók 76%-a szerint)
 4. A közvélemény tájékoztatása a nők mezőgazdaságban elért sikereiről (a válaszadók 75%-a szerint)
 5. A közvélemény tájékoztatása a mezőgazdaságban tapasztalható nemek közötti megkülönböztetésről (a válaszadók 74%-a szerint)
Európában a női gazdálkodók 68%-a úgy véli, hogy problémát jelent a nemek közötti megkülönböztetés a mezőgazdaságban, bár a tendencia pozitív, mert manapság kisebb a diszkrimináció, mint 10 évvel ezelőtt. A felmérésben részt vevő európai nők 67%-a úgy véli, hogy az egyenlőség akadályainak felszámolásához kulcsfontosságú az, hogy a közvélemény tudjon a mezőgazdaságban létező nemek közötti megkülönböztetésről agrárvilág.hu / Corteva
Több száz fiatalnak irányult a figyelme az agrárszektorra

Több száz fiatalnak irányult a figyelme az agrárszektorra

A nők szerint továbbra is fennáll a jelenség, amelynek felszámolása évtizedekig is eltarthat.
A mezőgazdaságban dolgozó nők szerint továbbra is fennáll a nemek közötti egyenlőtlenség, ezek felszámolása évtizedeket vehet igénybe - állapítja meg egy 17 országra kiterjedő felmérés.

A megkérdezettek átlagéletkora 34 év - fotó: Pixabay

Corteva AgriscienceTM, a DowDuPont mezőgazdasági divíziójának megbízásából készült felmérés szerint a nők tapasztalnak ugyan előrelépést ezen a téren, de az túl lassú. A pénzügyi egyenlőtlenségek említésén túl csak a megkérdezettek kevesebb mint fele érezte azt, hogy elismerik, hallgatnak rá vagy részt vehet a döntéshozatalban. A mezőgazdaságban dolgozó nők - függetlenül attól, hogy fejlődő vagy fejlett országban dolgoznak - azt állítják, hogy a nemek közötti megkülönböztetés továbbra is fennáll és ez akadályt jelent számukra képességeik kibontakoztatásában - tudhatjuk meg a Corteva AgriscienceTM, a DowDuPont mezőgazdasági divíziója számára végzett felmérésből. A felmérés eredményeinek kiadását a Vidéki Nők Nemzetközi Napjára időzítették. A Corteva Agriscience megbízásából készült, 17 országra kiterjedő felmérés célja, hogy hangsúlyozza a nők mezőgazdaságban betöltött szerepének fontosságát, és hogy megmutassa, milyen akadályai vannak teljes értékű és sikeres részvételüknek a mezőgazdaságban. A kutatásban 4190 válaszadó vett részt a világ 5 kontinensének fejlődő és fejlett országaiból egyaránt. A felmérés eredményei azt mutatják, hogy noha a nők túlnyomórészt büszkék arra, hogy a mezőgazdaságból élnek, úgy tapasztalják, hogy a nemek közötti megkülönböztetés széles körben elterjedt, ennek mértéke az indiai 78%-tól az Egyesült Államok 52%-ig terjed. A megkérdezetteknek csak a fele mondta azt, hogy nő létükre ugyanolyan sikeresek, mint férfi társaik; 42%-uk válaszolta, hogy ugyanolyan lehetőségekkel rendelkeznek, mint a férfiak, és mindössze a megkérdezettek 38%-a mondta, hogy lehetőségük volt részt venni a gazdaságukat érintő pénzügyi döntésekben. A megkérdezettek közel 40%-a alacsonyabb jövedelemről számolt be a férfi gazdálkodókhoz képest, továbbá kevesebb finanszírozási forráshoz jutottak hozzá. A női gazdálkodók leginkább
 • a pénzügyi stabilitás,
 • a család jóléte,
 • valamint a munka és a magánélet közötti egyensúly megteremtése miatt aggódnak.
Sokan említették, hogy több képzésre lenne szükségük ahhoz, hogy élni tudjanak azokkal a mezőgazdasági technológiákkal, amelyek a pénzügyi sikerhez és a megfelelő szintű környezetvédelemhez szükségesek. Az ilyen típusú képzések iránti igényt említették meg a válaszadók a leggyakrabban a nemek közötti egyenlőtlenségi akadályok felszámolásával kapcsolatban. A nők többsége előrelépésről számolt be a nemek közötti egyenlőség terén, de a válaszadók 72%-a azt mondta, hogy a teljes egyenlőség eléréséhez akár 1-3 évtizedre is szükség lehet. A válaszadók 5 kulcsfontosságú intézkedést jelöltek meg az egyenlőtlenség felszámolásához:
 1. Több technikai képzés (a válaszadók 80%-a szerint)
 2. Több tudományos képzés (a válaszadók 79%-a szerint)
 3. Több támogatás - jogi és egyéb jellegű - a nemi diszkriminációban érintett nők támogatására (a válaszadók 76%-a szerint)
 4. A közvélemény tájékoztatása a nők mezőgazdaságban elért sikereiről (a válaszadók 75%-a szerint)
 5. A közvélemény tájékoztatása a mezőgazdaságban tapasztalható nemek közötti megkülönböztetésről (a válaszadók 74%-a szerint)
Európában a női gazdálkodók 68%-a úgy véli, hogy problémát jelent a nemek közötti megkülönböztetés a mezőgazdaságban, bár a tendencia pozitív, mert manapság kisebb a diszkrimináció, mint 10 évvel ezelőtt. A felmérésben részt vevő európai nők 67%-a úgy véli, hogy az egyenlőség akadályainak felszámolásához kulcsfontosságú az, hogy a közvélemény tudjon a mezőgazdaságban létező nemek közötti megkülönböztetésről agrárvilág.hu / Corteva

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.