Már áprilistól elérhetőek a hajtatott magyar zöldségek

Címkék: hajtatott zöldségek , import , piac , zöldség
Már áprilistól elérhetőek a hajtatott magyar zöldségek

Az import termékeket fokozatosan váltják le a magyar termékek, melyek mind ízben, mind frissességben felülmúlják az importot. A Vidékfejlesztési Program pályázati felhívásaira beérkezett igények alapján a zöldséghajtatás további fejlődése várható.

Magyarországon a zöldséghajtatásnak komoly hagyományai vannak. Jelenleg mintegy 2600 hektáron termesztünk üvegház és fóliasátor alatt zöldségeket.

Az elmúlt években folyamatos fejlődés volt tapasztalható az ágazatban, melyhez hozzájárult a magyar termálenergia valamint az üvegházi technológiák korszerűsítése is.

A legnagyobb termőterület a kiváló fényviszonyokkal rendelkező dél-alföldi régióban található, ahol megtermelik a hajtatott zöldségek mintegy nyolcvan százalékát.

A hagyományosan legkorábbi termékek közül a retek, a hagyma és a salátafélék mellett mára már a teljes választék – paprika, paradicsom, uborkafélék, hajtatott sárgarépa, káposztafélék – a korai kínálat része. A kiskereskedelmi láncok mellett folyamatos a termékek megjelenése a budapesti és a szegedi nagybani piacon is. Ezek alapján várható, hogy

a következő hetekben minimálisra csökken a jellemzően mediterrán térségből származó import termékek kínálata.

fotó: 123rf

Az agrárkamara közleménye szerint örvendetes, hogy a Vidékfejlesztési Program pályázati felhívásaira beérkezett igények alapján a zöldséghajtatás további fejlődése várható, ami a korszerű technológiák miatt nem csak a hozamokat és a minőséget javítja, de akár egy-egy hónappal meg is hosszabbíthatja a magyar termékek szezonját. A korszerű üvegházak terjedése mellett a korábbi elavult fóliaházakat is fokozatosan felváltják a nagylégterű, korszerű fóliaházak.

Jelenleg mintegy 400 ezer tonna hajtatott zöldségfélét állítanak elő Magyarországon, melynek 90 százalékát itthon értékesítik. A fejlesztések eredményeként növekvő árualap a jövőben lehetőséget biztosít az exportpiacok bővülő ellátására is. Ehhez viszont szükséges a termelők szorosabb együttműködése is, a sikeres közös értékesítés érdekében.

Vásárlói szempontból különleges értéket jelent, hogy a magyar hajtatott zöldségfélék minden nap frissen kerülnek a fogyasztók asztalára. A hajtatott termelés további értéke, hogy a zárt térben megvalósított biológiai növényvédelemmel vegyszermentesen lehet előállítani a különféle zöldségeket.

Ezért is érdemes már mostantól a magyar zöldségeket vásárolni a fogyasztóknak!

– zárta közleményét a kamara.

agrarvilag.hu / NAK



Szerző
Eszter

Dátum
2018-04-11


Kapcsolódó cikkek
Így lesznek versenyképesebbek a kertészeti termékek

Így lesznek versenyképesebbek a kertészeti termékek

Az import termékeket fokozatosan váltják le a magyar termékek, melyek mind ízben, mind frissességben felülmúlják az importot. A Vidékfejlesztési Program pályázati felhívásaira beérkezett igények alapján a zöldséghajtatás további fejlődése várható. Magyarországon a zöldséghajtatásnak komoly hagyományai vannak. Jelenleg mintegy 2600 hektáron termesztünk üvegház és fóliasátor alatt zöldségeket.
Az elmúlt években folyamatos fejlődés volt tapasztalható az ágazatban, melyhez hozzájárult a magyar termálenergia valamint az üvegházi technológiák korszerűsítése is.
A legnagyobb termőterület a kiváló fényviszonyokkal rendelkező dél-alföldi régióban található, ahol megtermelik a hajtatott zöldségek mintegy nyolcvan százalékát. A hagyományosan legkorábbi termékek közül a retek, a hagyma és a salátafélék mellett mára már a teljes választék – paprika, paradicsom, uborkafélék, hajtatott sárgarépa, káposztafélék – a korai kínálat része. A kiskereskedelmi láncok mellett folyamatos a termékek megjelenése a budapesti és a szegedi nagybani piacon is. Ezek alapján várható, hogy
a következő hetekben minimálisra csökken a jellemzően mediterrán térségből származó import termékek kínálata.

fotó: 123rf

Az agrárkamara közleménye szerint örvendetes, hogy a Vidékfejlesztési Program pályázati felhívásaira beérkezett igények alapján a zöldséghajtatás további fejlődése várható, ami a korszerű technológiák miatt nem csak a hozamokat és a minőséget javítja, de akár egy-egy hónappal meg is hosszabbíthatja a magyar termékek szezonját. A korszerű üvegházak terjedése mellett a korábbi elavult fóliaházakat is fokozatosan felváltják a nagylégterű, korszerű fóliaházak. Jelenleg mintegy 400 ezer tonna hajtatott zöldségfélét állítanak elő Magyarországon, melynek 90 százalékát itthon értékesítik. A fejlesztések eredményeként növekvő árualap a jövőben lehetőséget biztosít az exportpiacok bővülő ellátására is. Ehhez viszont szükséges a termelők szorosabb együttműködése is, a sikeres közös értékesítés érdekében. Vásárlói szempontból különleges értéket jelent, hogy a magyar hajtatott zöldségfélék minden nap frissen kerülnek a fogyasztók asztalára. A hajtatott termelés további értéke, hogy a zárt térben megvalósított biológiai növényvédelemmel vegyszermentesen lehet előállítani a különféle zöldségeket.
Ezért is érdemes már mostantól a magyar zöldségeket vásárolni a fogyasztóknak!
- zárta közleményét a kamara. agrarvilag.hu / NAK
Tízezrével támadnak a krumplibogarak

Tízezrével támadnak a krumplibogarak

Az import termékeket fokozatosan váltják le a magyar termékek, melyek mind ízben, mind frissességben felülmúlják az importot. A Vidékfejlesztési Program pályázati felhívásaira beérkezett igények alapján a zöldséghajtatás további fejlődése várható. Magyarországon a zöldséghajtatásnak komoly hagyományai vannak. Jelenleg mintegy 2600 hektáron termesztünk üvegház és fóliasátor alatt zöldségeket.
Az elmúlt években folyamatos fejlődés volt tapasztalható az ágazatban, melyhez hozzájárult a magyar termálenergia valamint az üvegházi technológiák korszerűsítése is.
A legnagyobb termőterület a kiváló fényviszonyokkal rendelkező dél-alföldi régióban található, ahol megtermelik a hajtatott zöldségek mintegy nyolcvan százalékát. A hagyományosan legkorábbi termékek közül a retek, a hagyma és a salátafélék mellett mára már a teljes választék – paprika, paradicsom, uborkafélék, hajtatott sárgarépa, káposztafélék – a korai kínálat része. A kiskereskedelmi láncok mellett folyamatos a termékek megjelenése a budapesti és a szegedi nagybani piacon is. Ezek alapján várható, hogy
a következő hetekben minimálisra csökken a jellemzően mediterrán térségből származó import termékek kínálata.

fotó: 123rf

Az agrárkamara közleménye szerint örvendetes, hogy a Vidékfejlesztési Program pályázati felhívásaira beérkezett igények alapján a zöldséghajtatás további fejlődése várható, ami a korszerű technológiák miatt nem csak a hozamokat és a minőséget javítja, de akár egy-egy hónappal meg is hosszabbíthatja a magyar termékek szezonját. A korszerű üvegházak terjedése mellett a korábbi elavult fóliaházakat is fokozatosan felváltják a nagylégterű, korszerű fóliaházak. Jelenleg mintegy 400 ezer tonna hajtatott zöldségfélét állítanak elő Magyarországon, melynek 90 százalékát itthon értékesítik. A fejlesztések eredményeként növekvő árualap a jövőben lehetőséget biztosít az exportpiacok bővülő ellátására is. Ehhez viszont szükséges a termelők szorosabb együttműködése is, a sikeres közös értékesítés érdekében. Vásárlói szempontból különleges értéket jelent, hogy a magyar hajtatott zöldségfélék minden nap frissen kerülnek a fogyasztók asztalára. A hajtatott termelés további értéke, hogy a zárt térben megvalósított biológiai növényvédelemmel vegyszermentesen lehet előállítani a különféle zöldségeket.
Ezért is érdemes már mostantól a magyar zöldségeket vásárolni a fogyasztóknak!
- zárta közleményét a kamara. agrarvilag.hu / NAK
Szinte elárasztjuk vetőmaggal a világot

Szinte elárasztjuk vetőmaggal a világot

Az import termékeket fokozatosan váltják le a magyar termékek, melyek mind ízben, mind frissességben felülmúlják az importot. A Vidékfejlesztési Program pályázati felhívásaira beérkezett igények alapján a zöldséghajtatás további fejlődése várható. Magyarországon a zöldséghajtatásnak komoly hagyományai vannak. Jelenleg mintegy 2600 hektáron termesztünk üvegház és fóliasátor alatt zöldségeket.
Az elmúlt években folyamatos fejlődés volt tapasztalható az ágazatban, melyhez hozzájárult a magyar termálenergia valamint az üvegházi technológiák korszerűsítése is.
A legnagyobb termőterület a kiváló fényviszonyokkal rendelkező dél-alföldi régióban található, ahol megtermelik a hajtatott zöldségek mintegy nyolcvan százalékát. A hagyományosan legkorábbi termékek közül a retek, a hagyma és a salátafélék mellett mára már a teljes választék – paprika, paradicsom, uborkafélék, hajtatott sárgarépa, káposztafélék – a korai kínálat része. A kiskereskedelmi láncok mellett folyamatos a termékek megjelenése a budapesti és a szegedi nagybani piacon is. Ezek alapján várható, hogy
a következő hetekben minimálisra csökken a jellemzően mediterrán térségből származó import termékek kínálata.

fotó: 123rf

Az agrárkamara közleménye szerint örvendetes, hogy a Vidékfejlesztési Program pályázati felhívásaira beérkezett igények alapján a zöldséghajtatás további fejlődése várható, ami a korszerű technológiák miatt nem csak a hozamokat és a minőséget javítja, de akár egy-egy hónappal meg is hosszabbíthatja a magyar termékek szezonját. A korszerű üvegházak terjedése mellett a korábbi elavult fóliaházakat is fokozatosan felváltják a nagylégterű, korszerű fóliaházak. Jelenleg mintegy 400 ezer tonna hajtatott zöldségfélét állítanak elő Magyarországon, melynek 90 százalékát itthon értékesítik. A fejlesztések eredményeként növekvő árualap a jövőben lehetőséget biztosít az exportpiacok bővülő ellátására is. Ehhez viszont szükséges a termelők szorosabb együttműködése is, a sikeres közös értékesítés érdekében. Vásárlói szempontból különleges értéket jelent, hogy a magyar hajtatott zöldségfélék minden nap frissen kerülnek a fogyasztók asztalára. A hajtatott termelés további értéke, hogy a zárt térben megvalósított biológiai növényvédelemmel vegyszermentesen lehet előállítani a különféle zöldségeket.
Ezért is érdemes már mostantól a magyar zöldségeket vásárolni a fogyasztóknak!
- zárta közleményét a kamara. agrarvilag.hu / NAK

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.