Magyar is versenyzett a világ legjobb "külföldi japán" séf címéért

Címkék: gasztronómia , kultúra , magyar , séf , verseny
Magyar is versenyzett a világ legjobb

Szeptemberben Európa legjobb “külföldi japán” séfje lett Kurkó Zsolt. Szombaton Tokióban mérte össze tudását a világ legjobbjaival a Washoku World Challenge versenyen.

Kurkó Zsolt, a budapesti Sushi Sei étterem séfhelyettese az M1-en kedden azt mondta, hogy a kétnapos versenyen a zsűri a fogások mellett


fotó: origo.hu

Elmondta: 16 éve ismerkedett meg a japán konyhával, ekkor kezdett el a budapesti étterem dolgozni, ahol egy japán mestertől precíz technikákat és a tálalás fortélyait is megtanulta.

– A japán konyhaművészetben az ízek és a színek harmóniáját a legnehezebb megtanulni magyar szakácsként

– jegyezte meg.

A japán gasztronómia egyik legfontosabb világversenye a Washoku World Challenge, amelynek célja, hogy a világ különböző pontjain japán gasztronómiával foglalkozó séfek számára kínáljon szakmai továbbképzést és megmérettetési lehetőséget.

A különleges verseny mögött a japán Mezőgazdasági, Erdészeti és Halászati Minisztérium áll. A versenyt idén már hatodszor rendezik meg.

agrárvilág.hu / MTI



Szerző
avszerk2

Dátum
2019-02-05


Kapcsolódó cikkek
Szerdától ismét drágulnak az üzemanyagok

Szerdától ismét drágulnak az üzemanyagok

Szeptemberben Európa legjobb "külföldi japán" séfje lett Kurkó Zsolt. Szombaton Tokióban mérte össze tudását a világ legjobbjaival a Washoku World Challenge versenyen. Kurkó Zsolt, a budapesti Sushi Sei étterem séfhelyettese az M1-en kedden azt mondta, hogy a kétnapos versenyen a zsűri a fogások mellett

fotó: origo.hu

Elmondta: 16 éve ismerkedett meg a japán konyhával, ekkor kezdett el a budapesti étterem dolgozni, ahol egy japán mestertől precíz technikákat és a tálalás fortélyait is megtanulta. - A japán konyhaművészetben az ízek és a színek harmóniáját a legnehezebb megtanulni magyar szakácsként - jegyezte meg. A japán gasztronómia egyik legfontosabb világversenye a Washoku World Challenge, amelynek célja, hogy a világ különböző pontjain japán gasztronómiával foglalkozó séfek számára kínáljon szakmai továbbképzést és megmérettetési lehetőséget. A különleges verseny mögött a japán Mezőgazdasági, Erdészeti és Halászati Minisztérium áll. A versenyt idén már hatodszor rendezik meg. agrárvilág.hu / MTI
Elindult az Év Emlőse programsorozat

Elindult az Év Emlőse programsorozat

Szeptemberben Európa legjobb "külföldi japán" séfje lett Kurkó Zsolt. Szombaton Tokióban mérte össze tudását a világ legjobbjaival a Washoku World Challenge versenyen. Kurkó Zsolt, a budapesti Sushi Sei étterem séfhelyettese az M1-en kedden azt mondta, hogy a kétnapos versenyen a zsűri a fogások mellett

fotó: origo.hu

Elmondta: 16 éve ismerkedett meg a japán konyhával, ekkor kezdett el a budapesti étterem dolgozni, ahol egy japán mestertől precíz technikákat és a tálalás fortélyait is megtanulta. - A japán konyhaművészetben az ízek és a színek harmóniáját a legnehezebb megtanulni magyar szakácsként - jegyezte meg. A japán gasztronómia egyik legfontosabb világversenye a Washoku World Challenge, amelynek célja, hogy a világ különböző pontjain japán gasztronómiával foglalkozó séfek számára kínáljon szakmai továbbképzést és megmérettetési lehetőséget. A különleges verseny mögött a japán Mezőgazdasági, Erdészeti és Halászati Minisztérium áll. A versenyt idén már hatodszor rendezik meg. agrárvilág.hu / MTI
Több száz fiatalnak irányult a figyelme az agrárszektorra

Több száz fiatalnak irányult a figyelme az agrárszektorra

Szeptemberben Európa legjobb "külföldi japán" séfje lett Kurkó Zsolt. Szombaton Tokióban mérte össze tudását a világ legjobbjaival a Washoku World Challenge versenyen. Kurkó Zsolt, a budapesti Sushi Sei étterem séfhelyettese az M1-en kedden azt mondta, hogy a kétnapos versenyen a zsűri a fogások mellett

fotó: origo.hu

Elmondta: 16 éve ismerkedett meg a japán konyhával, ekkor kezdett el a budapesti étterem dolgozni, ahol egy japán mestertől precíz technikákat és a tálalás fortélyait is megtanulta. - A japán konyhaművészetben az ízek és a színek harmóniáját a legnehezebb megtanulni magyar szakácsként - jegyezte meg. A japán gasztronómia egyik legfontosabb világversenye a Washoku World Challenge, amelynek célja, hogy a világ különböző pontjain japán gasztronómiával foglalkozó séfek számára kínáljon szakmai továbbképzést és megmérettetési lehetőséget. A különleges verseny mögött a japán Mezőgazdasági, Erdészeti és Halászati Minisztérium áll. A versenyt idén már hatodszor rendezik meg. agrárvilág.hu / MTI

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.