Magyar is versenyzett a világ legjobb "külföldi japán" séf címéért

Címkék: gasztronómia , kultúra , magyar , séf , verseny
Magyar is versenyzett a világ legjobb

Szeptemberben Európa legjobb “külföldi japán” séfje lett Kurkó Zsolt. Szombaton Tokióban mérte össze tudását a világ legjobbjaival a Washoku World Challenge versenyen.

Kurkó Zsolt, a budapesti Sushi Sei étterem séfhelyettese az M1-en kedden azt mondta, hogy a kétnapos versenyen a zsűri a fogások mellett


fotó: origo.hu

Elmondta: 16 éve ismerkedett meg a japán konyhával, ekkor kezdett el a budapesti étterem dolgozni, ahol egy japán mestertől precíz technikákat és a tálalás fortélyait is megtanulta.

– A japán konyhaművészetben az ízek és a színek harmóniáját a legnehezebb megtanulni magyar szakácsként

– jegyezte meg.

A japán gasztronómia egyik legfontosabb világversenye a Washoku World Challenge, amelynek célja, hogy a világ különböző pontjain japán gasztronómiával foglalkozó séfek számára kínáljon szakmai továbbképzést és megmérettetési lehetőséget.

A különleges verseny mögött a japán Mezőgazdasági, Erdészeti és Halászati Minisztérium áll. A versenyt idén már hatodszor rendezik meg.

agrárvilág.hu / MTI



Szerző
avszerk2

Dátum
2019-02-05


Kapcsolódó cikkek
Döntse el melyik fa lesz az év fája Európában!

Döntse el melyik fa lesz az év fája Európában!

Szeptemberben Európa legjobb "külföldi japán" séfje lett Kurkó Zsolt. Szombaton Tokióban mérte össze tudását a világ legjobbjaival a Washoku World Challenge versenyen. Kurkó Zsolt, a budapesti Sushi Sei étterem séfhelyettese az M1-en kedden azt mondta, hogy a kétnapos versenyen a zsűri a fogások mellett

fotó: origo.hu

Elmondta: 16 éve ismerkedett meg a japán konyhával, ekkor kezdett el a budapesti étterem dolgozni, ahol egy japán mestertől precíz technikákat és a tálalás fortélyait is megtanulta. - A japán konyhaművészetben az ízek és a színek harmóniáját a legnehezebb megtanulni magyar szakácsként - jegyezte meg. A japán gasztronómia egyik legfontosabb világversenye a Washoku World Challenge, amelynek célja, hogy a világ különböző pontjain japán gasztronómiával foglalkozó séfek számára kínáljon szakmai továbbképzést és megmérettetési lehetőséget. A különleges verseny mögött a japán Mezőgazdasági, Erdészeti és Halászati Minisztérium áll. A versenyt idén már hatodszor rendezik meg. agrárvilág.hu / MTI
Tiltott gyümölcsből készülne az Európai Bizottság bora

Tiltott gyümölcsből készülne az Európai Bizottság bora

Szeptemberben Európa legjobb "külföldi japán" séfje lett Kurkó Zsolt. Szombaton Tokióban mérte össze tudását a világ legjobbjaival a Washoku World Challenge versenyen. Kurkó Zsolt, a budapesti Sushi Sei étterem séfhelyettese az M1-en kedden azt mondta, hogy a kétnapos versenyen a zsűri a fogások mellett

fotó: origo.hu

Elmondta: 16 éve ismerkedett meg a japán konyhával, ekkor kezdett el a budapesti étterem dolgozni, ahol egy japán mestertől precíz technikákat és a tálalás fortélyait is megtanulta. - A japán konyhaművészetben az ízek és a színek harmóniáját a legnehezebb megtanulni magyar szakácsként - jegyezte meg. A japán gasztronómia egyik legfontosabb világversenye a Washoku World Challenge, amelynek célja, hogy a világ különböző pontjain japán gasztronómiával foglalkozó séfek számára kínáljon szakmai továbbképzést és megmérettetési lehetőséget. A különleges verseny mögött a japán Mezőgazdasági, Erdészeti és Halászati Minisztérium áll. A versenyt idén már hatodszor rendezik meg. agrárvilág.hu / MTI
Betörne a paradicsom a festékpiacra?

Betörne a paradicsom a festékpiacra?

Szeptemberben Európa legjobb "külföldi japán" séfje lett Kurkó Zsolt. Szombaton Tokióban mérte össze tudását a világ legjobbjaival a Washoku World Challenge versenyen. Kurkó Zsolt, a budapesti Sushi Sei étterem séfhelyettese az M1-en kedden azt mondta, hogy a kétnapos versenyen a zsűri a fogások mellett

fotó: origo.hu

Elmondta: 16 éve ismerkedett meg a japán konyhával, ekkor kezdett el a budapesti étterem dolgozni, ahol egy japán mestertől precíz technikákat és a tálalás fortélyait is megtanulta. - A japán konyhaművészetben az ízek és a színek harmóniáját a legnehezebb megtanulni magyar szakácsként - jegyezte meg. A japán gasztronómia egyik legfontosabb világversenye a Washoku World Challenge, amelynek célja, hogy a világ különböző pontjain japán gasztronómiával foglalkozó séfek számára kínáljon szakmai továbbképzést és megmérettetési lehetőséget. A különleges verseny mögött a japán Mezőgazdasági, Erdészeti és Halászati Minisztérium áll. A versenyt idén már hatodszor rendezik meg. agrárvilág.hu / MTI

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.