Lakótelepen lakik? Lehet így is malaca!

Címkék: állattartás , Állattenyésztés , sertés , vidékfejlesztés
Lakótelepen lakik? Lehet így is malaca!

Ma már nem jelent különösebb kihívást a nagyvárosok lakóinak, ha tanyasi körülmények közt felnevelt csirkét, tojást vagy kiskertekből származó zöldségeket és gyümölcsöket szeretnének beszerezni.

Egy tavaly ősszel indult program részeként pedig ma már akár a nappali kényelméből is felnevelhető – virtuálisan – egy kismalac. A 2017 augusztusában alakult Szatmár Farm Szociális, Mezőgazdasági és Értékesítő Szövetkezet a magyar vidék hagyományos állattartásának népszerűsítését tűzte ki célul – írja a Magyar Idők.

A cégénydányádi farmon a szövetkezet sertésbértartást vállal, a programhoz csatlakozók pedig tetszőleges számú malacot vásárolhatnak és hizlaltathatnak fix költségért. A Legyen malacod! program honlapja szerint a malacokat 45 ezer forintért lehet megvásárolni, a hizlalási költség pedig havi bontásban szintén ekkora összeget tesz ki.

A szövetkezet vállalja az állatok ellátását, felnevelését, a malac fejlődését webkamerán keresztül bárki online követheti, és többek között meghatározhatja azt is, hogy mikor engedjék ki az állatot.

Szabó Zsolt, az egyik ötletgazda elmondta:

a megbízható, jó minőségű magyar sertéshúsra egyre nagyobb igény mutatkozik a hazai piacon. A fogyasztók biztosak akarnak lenni abban, hogyan tartották az állatot és miként kezelték a húst a feldolgozók.

A szövetkezet a hizlalást vállalja, a disznóvágás a tulajdonosokra hárul. A helyiek azonban ebben is segítenek, a környékbeli vendégházakban fel lehet dolgozni az állatokat, a szakembereket pedig a szövetkezet biztosítja. Ezzel a falu turizmusát is erősítik, további fejlődési lehetőséget adva a térségnek.

agrarvilag.hu / magyaridok.hu



Szerző
Eszter

Dátum
2018-02-12


Kapcsolódó cikkek
Példaértékű a Mezőhegyesi Ménesbirtok

Példaértékű a Mezőhegyesi Ménesbirtok

Ma már nem jelent különösebb kihívást a nagyvárosok lakóinak, ha tanyasi körülmények közt felnevelt csirkét, tojást vagy kiskertekből származó zöldségeket és gyümölcsöket szeretnének beszerezni. Egy tavaly ősszel indult program részeként pedig ma már akár a nappali kényelméből is felnevelhető – virtuálisan – egy kismalac. A 2017 augusztusában alakult Szatmár Farm Szociális, Mezőgazdasági és Értékesítő Szövetkezet a magyar vidék hagyományos állattartásának népszerűsítését tűzte ki célul – írja a Magyar Idők. A cégénydányádi farmon a szövetkezet sertésbértartást vállal, a programhoz csatlakozók pedig tetszőleges számú malacot vásárolhatnak és hizlaltathatnak fix költségért. A Legyen malacod! program honlapja szerint a malacokat 45 ezer forintért lehet megvásárolni, a hizlalási költség pedig havi bontásban szintén ekkora összeget tesz ki. A szövetkezet vállalja az állatok ellátását, felnevelését, a malac fejlődését webkamerán keresztül bárki online követheti, és többek között meghatározhatja azt is, hogy mikor engedjék ki az állatot. Szabó Zsolt, az egyik ötletgazda elmondta:
a megbízható, jó minőségű magyar sertéshúsra egyre nagyobb igény mutatkozik a hazai piacon. A fogyasztók biztosak akarnak lenni abban, hogyan tartották az állatot és miként kezelték a húst a feldolgozók.
A szövetkezet a hizlalást vállalja, a disznóvágás a tulajdonosokra hárul. A helyiek azonban ebben is segítenek, a környékbeli vendégházakban fel lehet dolgozni az állatokat, a szakembereket pedig a szövetkezet biztosítja. Ezzel a falu turizmusát is erősítik, további fejlődési lehetőséget adva a térségnek. agrarvilag.hu / magyaridok.hu
Három borjú érkezett egyszerre egy tehéntől az év második napján

Három borjú érkezett egyszerre egy tehéntől az év második napján

Ma már nem jelent különösebb kihívást a nagyvárosok lakóinak, ha tanyasi körülmények közt felnevelt csirkét, tojást vagy kiskertekből származó zöldségeket és gyümölcsöket szeretnének beszerezni. Egy tavaly ősszel indult program részeként pedig ma már akár a nappali kényelméből is felnevelhető – virtuálisan – egy kismalac. A 2017 augusztusában alakult Szatmár Farm Szociális, Mezőgazdasági és Értékesítő Szövetkezet a magyar vidék hagyományos állattartásának népszerűsítését tűzte ki célul – írja a Magyar Idők. A cégénydányádi farmon a szövetkezet sertésbértartást vállal, a programhoz csatlakozók pedig tetszőleges számú malacot vásárolhatnak és hizlaltathatnak fix költségért. A Legyen malacod! program honlapja szerint a malacokat 45 ezer forintért lehet megvásárolni, a hizlalási költség pedig havi bontásban szintén ekkora összeget tesz ki. A szövetkezet vállalja az állatok ellátását, felnevelését, a malac fejlődését webkamerán keresztül bárki online követheti, és többek között meghatározhatja azt is, hogy mikor engedjék ki az állatot. Szabó Zsolt, az egyik ötletgazda elmondta:
a megbízható, jó minőségű magyar sertéshúsra egyre nagyobb igény mutatkozik a hazai piacon. A fogyasztók biztosak akarnak lenni abban, hogyan tartották az állatot és miként kezelték a húst a feldolgozók.
A szövetkezet a hizlalást vállalja, a disznóvágás a tulajdonosokra hárul. A helyiek azonban ebben is segítenek, a környékbeli vendégházakban fel lehet dolgozni az állatokat, a szakembereket pedig a szövetkezet biztosítja. Ezzel a falu turizmusát is erősítik, további fejlődési lehetőséget adva a térségnek. agrarvilag.hu / magyaridok.hu
Téli szállásukra érkeztek a Kiskunság bivalyai

Téli szállásukra érkeztek a Kiskunság bivalyai

Ma már nem jelent különösebb kihívást a nagyvárosok lakóinak, ha tanyasi körülmények közt felnevelt csirkét, tojást vagy kiskertekből származó zöldségeket és gyümölcsöket szeretnének beszerezni. Egy tavaly ősszel indult program részeként pedig ma már akár a nappali kényelméből is felnevelhető – virtuálisan – egy kismalac. A 2017 augusztusában alakult Szatmár Farm Szociális, Mezőgazdasági és Értékesítő Szövetkezet a magyar vidék hagyományos állattartásának népszerűsítését tűzte ki célul – írja a Magyar Idők. A cégénydányádi farmon a szövetkezet sertésbértartást vállal, a programhoz csatlakozók pedig tetszőleges számú malacot vásárolhatnak és hizlaltathatnak fix költségért. A Legyen malacod! program honlapja szerint a malacokat 45 ezer forintért lehet megvásárolni, a hizlalási költség pedig havi bontásban szintén ekkora összeget tesz ki. A szövetkezet vállalja az állatok ellátását, felnevelését, a malac fejlődését webkamerán keresztül bárki online követheti, és többek között meghatározhatja azt is, hogy mikor engedjék ki az állatot. Szabó Zsolt, az egyik ötletgazda elmondta:
a megbízható, jó minőségű magyar sertéshúsra egyre nagyobb igény mutatkozik a hazai piacon. A fogyasztók biztosak akarnak lenni abban, hogyan tartották az állatot és miként kezelték a húst a feldolgozók.
A szövetkezet a hizlalást vállalja, a disznóvágás a tulajdonosokra hárul. A helyiek azonban ebben is segítenek, a környékbeli vendégházakban fel lehet dolgozni az állatokat, a szakembereket pedig a szövetkezet biztosítja. Ezzel a falu turizmusát is erősítik, további fejlődési lehetőséget adva a térségnek. agrarvilag.hu / magyaridok.hu

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.