Kézműves minőség megvalósítására törekszik a húsüzem

Címkék: húsipar , húsüzem
Kézműves minőség megvalósítására törekszik a húsüzem

A kaposvári húsüzem példaértékű lehet az önkormányzat és helyi vállalkozások együttműködésében – mondta Massimo Rustico, Olaszország budapesti nagykövete a Kométa 99 Zrt. keddi fővárosi sajtótájékoztatóján. Hozzátette, az olasz családi tulajdonban álló cég fontos szerepet tölt be a két ország közötti kereskedelemben, amelynek értéke tavaly elérte a 10 milliárd eurót.

A nagykövet kiemelte, hogy Magyarország a harmadik legfontosabb kereskedelmi partnere Olaszországnak, de előbbinek szüksége volna további feldolgozóipari beruházásokra.

– Jelentős mennyiségű magyar élelmiszer úgy hagyja el az országot, hogy a feldolgozás más államokban történik, a nyersanyagokhoz hozzáadott érték nem belföldön keletkezik

– hangsúlyozta.

fotó: Kaposvár, Kométa – MTI

A Kométa 1994 óta működik Kaposváron, árbevétele 2016-ban 36 milliárd forint volt.

Több mint 43 milliárd forint volt a forgalma 2017-ben, a kaposvári húsüzem beruházásai az elmúlt 10 évben elérték a 8 milliárd forintot.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere üdvözölte a legújabb termékfejlesztést, amely bővítheti a kaposvári üzem piacát és növelheti a cég bevételeit.

A cég termékeinek csaknem felét Olaszországban értékesítik. Giacomo Pedranzini ügyvezető igazgató hangsúlyozta, hogy

a vállalat a kézműves gyártással elérhető minőséget szeretné megvalósítani ipari körülmények között.

Ennek jegyében egyes termékekben mostantól 25 százalékkal csökkentik a sótartalmat, a szóját pedig már eddig is teljes mértékben nélkülözték. Megjegyezte, az élelmiszerkönyv tavalyi szigorítása a Kométát nem érintette, hiszen korábban is szigorúbb követelményekkel működött, mint amit a szabályok előírnak.

Bódi Krisztina marketingigazgató szerint a fogyasztók keveset tudnak a termékekről, ezért felhívta a figyelmet a gyártók felelősségére és kiemelte az élelmiszeripari innovációk jelentőségét.

agrarvilag.hu / NAKMTI



Szerző
bk

Dátum
2018-04-14


Kapcsolódó cikkek
Vigyázzunk, ha bio nugátkrémet eszünk

Vigyázzunk, ha bio nugátkrémet eszünk

A kaposvári húsüzem példaértékű lehet az önkormányzat és helyi vállalkozások együttműködésében – mondta Massimo Rustico, Olaszország budapesti nagykövete a Kométa 99 Zrt. keddi fővárosi sajtótájékoztatóján. Hozzátette, az olasz családi tulajdonban álló cég fontos szerepet tölt be a két ország közötti kereskedelemben, amelynek értéke tavaly elérte a 10 milliárd eurót. A nagykövet kiemelte, hogy Magyarország a harmadik legfontosabb kereskedelmi partnere Olaszországnak, de előbbinek szüksége volna további feldolgozóipari beruházásokra.
– Jelentős mennyiségű magyar élelmiszer úgy hagyja el az országot, hogy a feldolgozás más államokban történik, a nyersanyagokhoz hozzáadott érték nem belföldön keletkezik
– hangsúlyozta.
fotó: Kaposvár, Kométa - MTI
A Kométa 1994 óta működik Kaposváron, árbevétele 2016-ban 36 milliárd forint volt.
Több mint 43 milliárd forint volt a forgalma 2017-ben, a kaposvári húsüzem beruházásai az elmúlt 10 évben elérték a 8 milliárd forintot.
Szita Károly, Kaposvár polgármestere üdvözölte a legújabb termékfejlesztést, amely bővítheti a kaposvári üzem piacát és növelheti a cég bevételeit. A cég termékeinek csaknem felét Olaszországban értékesítik. Giacomo Pedranzini ügyvezető igazgató hangsúlyozta, hogy
a vállalat a kézműves gyártással elérhető minőséget szeretné megvalósítani ipari körülmények között.
Ennek jegyében egyes termékekben mostantól 25 százalékkal csökkentik a sótartalmat, a szóját pedig már eddig is teljes mértékben nélkülözték. Megjegyezte, az élelmiszerkönyv tavalyi szigorítása a Kométát nem érintette, hiszen korábban is szigorúbb követelményekkel működött, mint amit a szabályok előírnak. Bódi Krisztina marketingigazgató szerint a fogyasztók keveset tudnak a termékekről, ezért felhívta a figyelmet a gyártók felelősségére és kiemelte az élelmiszeripari innovációk jelentőségét. agrarvilag.hu / NAKMTI
Csökken a búzatermelés de még így is bőven jut exportra

Csökken a búzatermelés de még így is bőven jut exportra

A kaposvári húsüzem példaértékű lehet az önkormányzat és helyi vállalkozások együttműködésében – mondta Massimo Rustico, Olaszország budapesti nagykövete a Kométa 99 Zrt. keddi fővárosi sajtótájékoztatóján. Hozzátette, az olasz családi tulajdonban álló cég fontos szerepet tölt be a két ország közötti kereskedelemben, amelynek értéke tavaly elérte a 10 milliárd eurót. A nagykövet kiemelte, hogy Magyarország a harmadik legfontosabb kereskedelmi partnere Olaszországnak, de előbbinek szüksége volna további feldolgozóipari beruházásokra.
– Jelentős mennyiségű magyar élelmiszer úgy hagyja el az országot, hogy a feldolgozás más államokban történik, a nyersanyagokhoz hozzáadott érték nem belföldön keletkezik
– hangsúlyozta.
fotó: Kaposvár, Kométa - MTI
A Kométa 1994 óta működik Kaposváron, árbevétele 2016-ban 36 milliárd forint volt.
Több mint 43 milliárd forint volt a forgalma 2017-ben, a kaposvári húsüzem beruházásai az elmúlt 10 évben elérték a 8 milliárd forintot.
Szita Károly, Kaposvár polgármestere üdvözölte a legújabb termékfejlesztést, amely bővítheti a kaposvári üzem piacát és növelheti a cég bevételeit. A cég termékeinek csaknem felét Olaszországban értékesítik. Giacomo Pedranzini ügyvezető igazgató hangsúlyozta, hogy
a vállalat a kézműves gyártással elérhető minőséget szeretné megvalósítani ipari körülmények között.
Ennek jegyében egyes termékekben mostantól 25 százalékkal csökkentik a sótartalmat, a szóját pedig már eddig is teljes mértékben nélkülözték. Megjegyezte, az élelmiszerkönyv tavalyi szigorítása a Kométát nem érintette, hiszen korábban is szigorúbb követelményekkel működött, mint amit a szabályok előírnak. Bódi Krisztina marketingigazgató szerint a fogyasztók keveset tudnak a termékekről, ezért felhívta a figyelmet a gyártók felelősségére és kiemelte az élelmiszeripari innovációk jelentőségét. agrarvilag.hu / NAKMTI
Kezdődik a magyar pálinka hónapja - Pálinka Országkóstoló nyitány

Kezdődik a magyar pálinka hónapja - Pálinka Országkóstoló nyitány

A kaposvári húsüzem példaértékű lehet az önkormányzat és helyi vállalkozások együttműködésében – mondta Massimo Rustico, Olaszország budapesti nagykövete a Kométa 99 Zrt. keddi fővárosi sajtótájékoztatóján. Hozzátette, az olasz családi tulajdonban álló cég fontos szerepet tölt be a két ország közötti kereskedelemben, amelynek értéke tavaly elérte a 10 milliárd eurót. A nagykövet kiemelte, hogy Magyarország a harmadik legfontosabb kereskedelmi partnere Olaszországnak, de előbbinek szüksége volna további feldolgozóipari beruházásokra.
– Jelentős mennyiségű magyar élelmiszer úgy hagyja el az országot, hogy a feldolgozás más államokban történik, a nyersanyagokhoz hozzáadott érték nem belföldön keletkezik
– hangsúlyozta.
fotó: Kaposvár, Kométa - MTI
A Kométa 1994 óta működik Kaposváron, árbevétele 2016-ban 36 milliárd forint volt.
Több mint 43 milliárd forint volt a forgalma 2017-ben, a kaposvári húsüzem beruházásai az elmúlt 10 évben elérték a 8 milliárd forintot.
Szita Károly, Kaposvár polgármestere üdvözölte a legújabb termékfejlesztést, amely bővítheti a kaposvári üzem piacát és növelheti a cég bevételeit. A cég termékeinek csaknem felét Olaszországban értékesítik. Giacomo Pedranzini ügyvezető igazgató hangsúlyozta, hogy
a vállalat a kézműves gyártással elérhető minőséget szeretné megvalósítani ipari körülmények között.
Ennek jegyében egyes termékekben mostantól 25 százalékkal csökkentik a sótartalmat, a szóját pedig már eddig is teljes mértékben nélkülözték. Megjegyezte, az élelmiszerkönyv tavalyi szigorítása a Kométát nem érintette, hiszen korábban is szigorúbb követelményekkel működött, mint amit a szabályok előírnak. Bódi Krisztina marketingigazgató szerint a fogyasztók keveset tudnak a termékekről, ezért felhívta a figyelmet a gyártók felelősségére és kiemelte az élelmiszeripari innovációk jelentőségét. agrarvilag.hu / NAKMTI

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.