Grillezzen gyümölcsöt is a nyáron!

Címkék: banán , fagylalt , grill , gyümölcs , sajt
Grillezzen gyümölcsöt is a nyáron!

Dobjuk fel a nyári grillszezont egy kis gyümölccsel.

A húsok és a zöldségek mellé, eljött az ideje a gyümölcsök grillezésének is. A banánt, a szamócát vagy akár az ananászt is könnyedén meg tudjuk sütni. Az előkészítésük sem túl bonyolult, de érdemes néhány trükkel “megbolondítani” az édes falatokat.

Banana, Banán, Csokoládé, Tábortűz, Tűz, Rostély
fotó: Pixabay

A  héjában sült banán egy igazi klasszikus, amit addig kell az egyre gyengülő parázs felett tartanunk, míg a héja egyszer csak felreped.

A sült banán kiváló desszertként tud szolgálni egy gombóc vaníliafagyival.

A nyársra húzott szamócát érdemes sütés előtt mézzel és citromlével kenegetni, majd a sütés után akár csokoládé öntettel, mentalevéllel is fogyaszthatjuk.

Az édeskés gyümölcsöknek kiváló kiegészítője tud lenni a chili és a sajt is.

A grillezett ananász kellemesen füstös íze ellensúlyozza a gyümölcs savasságát, így ideális a szárnyasok mellé, de készíthetünk egy különleges ananászöntetet is, mézzel, lime-al, korianderrel és chilivel.

A gyümölcsök megfelelő párja lehet a sajt is.

Például a grillezett körtéhez jól illenek a kékpenészes sajtok, illetve a grillezett görögdinnye feta sajttal jól párosítható feta sajttal. Míg az őszi-, kajszibarackot vagy a nektarint grillezés után akár egy kis mézzel, sóval, borssal ízesíthetjük a friss sajtok mellé.

A kecskesajt párja pedig a grillezett füge lehet.

agarvilag.hu / bzfe.de



Szerző
avszerk2

Dátum
2018-08-09


Kapcsolódó cikkek
Családi nap a NAIK Halászati Kutatóintézetében

Családi nap a NAIK Halászati Kutatóintézetében

Dobjuk fel a nyári grillszezont egy kis gyümölccsel. A húsok és a zöldségek mellé, eljött az ideje a gyümölcsök grillezésének is. A banánt, a szamócát vagy akár az ananászt is könnyedén meg tudjuk sütni. Az előkészítésük sem túl bonyolult, de érdemes néhány trükkel "megbolondítani" az édes falatokat.

Banana, Banán, Csokoládé, Tábortűz, Tűz, Rostély fotó: Pixabay

A  héjában sült banán egy igazi klasszikus, amit addig kell az egyre gyengülő parázs felett tartanunk, míg a héja egyszer csak felreped. A sült banán kiváló desszertként tud szolgálni egy gombóc vaníliafagyival. A nyársra húzott szamócát érdemes sütés előtt mézzel és citromlével kenegetni, majd a sütés után akár csokoládé öntettel, mentalevéllel is fogyaszthatjuk. Az édeskés gyümölcsöknek kiváló kiegészítője tud lenni a chili és a sajt is. A grillezett ananász kellemesen füstös íze ellensúlyozza a gyümölcs savasságát, így ideális a szárnyasok mellé, de készíthetünk egy különleges ananászöntetet is, mézzel, lime-al, korianderrel és chilivel. A gyümölcsök megfelelő párja lehet a sajt is. Például a grillezett körtéhez jól illenek a kékpenészes sajtok, illetve a grillezett görögdinnye feta sajttal jól párosítható feta sajttal. Míg az őszi-, kajszibarackot vagy a nektarint grillezés után akár egy kis mézzel, sóval, borssal ízesíthetjük a friss sajtok mellé. A kecskesajt párja pedig a grillezett füge lehet. agarvilag.hu / bzfe.de
Ellepik az erdők Budapestet

Ellepik az erdők Budapestet

Dobjuk fel a nyári grillszezont egy kis gyümölccsel. A húsok és a zöldségek mellé, eljött az ideje a gyümölcsök grillezésének is. A banánt, a szamócát vagy akár az ananászt is könnyedén meg tudjuk sütni. Az előkészítésük sem túl bonyolult, de érdemes néhány trükkel "megbolondítani" az édes falatokat.

Banana, Banán, Csokoládé, Tábortűz, Tűz, Rostély fotó: Pixabay

A  héjában sült banán egy igazi klasszikus, amit addig kell az egyre gyengülő parázs felett tartanunk, míg a héja egyszer csak felreped. A sült banán kiváló desszertként tud szolgálni egy gombóc vaníliafagyival. A nyársra húzott szamócát érdemes sütés előtt mézzel és citromlével kenegetni, majd a sütés után akár csokoládé öntettel, mentalevéllel is fogyaszthatjuk. Az édeskés gyümölcsöknek kiváló kiegészítője tud lenni a chili és a sajt is. A grillezett ananász kellemesen füstös íze ellensúlyozza a gyümölcs savasságát, így ideális a szárnyasok mellé, de készíthetünk egy különleges ananászöntetet is, mézzel, lime-al, korianderrel és chilivel. A gyümölcsök megfelelő párja lehet a sajt is. Például a grillezett körtéhez jól illenek a kékpenészes sajtok, illetve a grillezett görögdinnye feta sajttal jól párosítható feta sajttal. Míg az őszi-, kajszibarackot vagy a nektarint grillezés után akár egy kis mézzel, sóval, borssal ízesíthetjük a friss sajtok mellé. A kecskesajt párja pedig a grillezett füge lehet. agarvilag.hu / bzfe.de
Törökországba költözik a torok kéményseprője

Törökországba költözik a torok kéményseprője

Dobjuk fel a nyári grillszezont egy kis gyümölccsel. A húsok és a zöldségek mellé, eljött az ideje a gyümölcsök grillezésének is. A banánt, a szamócát vagy akár az ananászt is könnyedén meg tudjuk sütni. Az előkészítésük sem túl bonyolult, de érdemes néhány trükkel "megbolondítani" az édes falatokat.

Banana, Banán, Csokoládé, Tábortűz, Tűz, Rostély fotó: Pixabay

A  héjában sült banán egy igazi klasszikus, amit addig kell az egyre gyengülő parázs felett tartanunk, míg a héja egyszer csak felreped. A sült banán kiváló desszertként tud szolgálni egy gombóc vaníliafagyival. A nyársra húzott szamócát érdemes sütés előtt mézzel és citromlével kenegetni, majd a sütés után akár csokoládé öntettel, mentalevéllel is fogyaszthatjuk. Az édeskés gyümölcsöknek kiváló kiegészítője tud lenni a chili és a sajt is. A grillezett ananász kellemesen füstös íze ellensúlyozza a gyümölcs savasságát, így ideális a szárnyasok mellé, de készíthetünk egy különleges ananászöntetet is, mézzel, lime-al, korianderrel és chilivel. A gyümölcsök megfelelő párja lehet a sajt is. Például a grillezett körtéhez jól illenek a kékpenészes sajtok, illetve a grillezett görögdinnye feta sajttal jól párosítható feta sajttal. Míg az őszi-, kajszibarackot vagy a nektarint grillezés után akár egy kis mézzel, sóval, borssal ízesíthetjük a friss sajtok mellé. A kecskesajt párja pedig a grillezett füge lehet. agarvilag.hu / bzfe.de

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.