Főzőverseny, mangalica street food és chocolitza az idei Mangalica Fesztiválon

Címkék: Állattenyésztés , mangalica , Mangalica Fesztivál , őshonos állatok
Főzőverseny, mangalica street food és chocolitza az idei Mangalica Fesztiválon

A mangalica sertés az utóbbi évek magyar állattenyésztésének sikertörténete, ez az őshonos fajta egyre kedveltebb bel- és külföldön – mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára szombaton Budapesten, a XI. Mangalica Fesztivál megnyitóján.

Czerván György rámutatott: összehangolt munka eredményeként a 2011-ben még mintegy hatezres tenyészkoca-állomány tavalyra  mintegy tízezresre gyarapodott, a tenyészetek száma pedig 136-ról, 222-re nőtt.

Kiemelte, hogy a folyamatot segítették a sertéstenyésztőknek juttatott támogatások. Elmondása szerint a sertéshízók állatjóléti támogatása, amely 2010-ben még 6 milliárd forintos kerettel rendelkezett, mostanra az Európai Bizottság és a közösségi jogszabályok által engedélyezett maximális 9,14 milliárd forintra nőtt.

A fesztivál látogatói idén is személyesen találkozhatnak a tenyésztőkkel és az őstermelőkkel, akiknek termékei a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete által ellenőrzött állományból kerültek ki

– olvasható a szervezők közleményében.

A vendégek a mangalica felhasználhatóságának sokszínűségével is megismerkedhetnek: a helyben sült egész malac, klasszikus disznótoros ételek mellett a legmodernebb technológiával rendelkező “food truck”-okban készülő mangalica street fooddal.

A fesztiválon kapható lesz a chocolitza, a mangalicatepertővel töltött étcsokoládé, de lesz gazdag pálinkaválaszték is.

A közönséget könnyűzenei koncertek, élőállat-kiállítás is szórakoztatja.Idén is lesz kézművesek utcája, a termelői piactéren pedig kisgazdálkodók, családi vállalkozások kínálják házi készítésű termékeiket, például sajtot, lekvárt, szörpöt, mézet, olajat vagy fűszereket.

Szombaton rendezik a hagyományosan bográcsban készült ételek főzőversenyét, amelyre baráti társaságok vagy cégek nevezését várják. A verseny zsűrijében Vajda Pierre ételkritikus, Sváby András műsorvezető, Litauszki Zsolt és Segal Viktor séfek értékelik az elkészült ételeket.

agrarvilag.hu / MTI

 



Szerző
bk

Dátum
2018-02-10


Kapcsolódó cikkek
Futópályát alakítottak ki a természet kedvelőinek

Futópályát alakítottak ki a természet kedvelőinek

A mangalica sertés az utóbbi évek magyar állattenyésztésének sikertörténete, ez az őshonos fajta egyre kedveltebb bel- és külföldön - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára szombaton Budapesten, a XI. Mangalica Fesztivál megnyitóján. Czerván György rámutatott: összehangolt munka eredményeként a 2011-ben még mintegy hatezres tenyészkoca-állomány tavalyra  mintegy tízezresre gyarapodott, a tenyészetek száma pedig 136-ról, 222-re nőtt. Kiemelte, hogy a folyamatot segítették a sertéstenyésztőknek juttatott támogatások. Elmondása szerint a sertéshízók állatjóléti támogatása, amely 2010-ben még 6 milliárd forintos kerettel rendelkezett, mostanra az Európai Bizottság és a közösségi jogszabályok által engedélyezett maximális 9,14 milliárd forintra nőtt.
A fesztivál látogatói idén is személyesen találkozhatnak a tenyésztőkkel és az őstermelőkkel, akiknek termékei a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete által ellenőrzött állományból kerültek ki
- olvasható a szervezők közleményében. A vendégek a mangalica felhasználhatóságának sokszínűségével is megismerkedhetnek: a helyben sült egész malac, klasszikus disznótoros ételek mellett a legmodernebb technológiával rendelkező "food truck"-okban készülő mangalica street fooddal.
A fesztiválon kapható lesz a chocolitza, a mangalicatepertővel töltött étcsokoládé, de lesz gazdag pálinkaválaszték is.
A közönséget könnyűzenei koncertek, élőállat-kiállítás is szórakoztatja.Idén is lesz kézművesek utcája, a termelői piactéren pedig kisgazdálkodók, családi vállalkozások kínálják házi készítésű termékeiket, például sajtot, lekvárt, szörpöt, mézet, olajat vagy fűszereket. Szombaton rendezik a hagyományosan bográcsban készült ételek főzőversenyét, amelyre baráti társaságok vagy cégek nevezését várják. A verseny zsűrijében Vajda Pierre ételkritikus, Sváby András műsorvezető, Litauszki Zsolt és Segal Viktor séfek értékelik az elkészült ételeket. agrarvilag.hu / MTI  
Csaknem 100 ezer nő dolgozik a mezőgazdaságban

Csaknem 100 ezer nő dolgozik a mezőgazdaságban

A mangalica sertés az utóbbi évek magyar állattenyésztésének sikertörténete, ez az őshonos fajta egyre kedveltebb bel- és külföldön - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára szombaton Budapesten, a XI. Mangalica Fesztivál megnyitóján. Czerván György rámutatott: összehangolt munka eredményeként a 2011-ben még mintegy hatezres tenyészkoca-állomány tavalyra  mintegy tízezresre gyarapodott, a tenyészetek száma pedig 136-ról, 222-re nőtt. Kiemelte, hogy a folyamatot segítették a sertéstenyésztőknek juttatott támogatások. Elmondása szerint a sertéshízók állatjóléti támogatása, amely 2010-ben még 6 milliárd forintos kerettel rendelkezett, mostanra az Európai Bizottság és a közösségi jogszabályok által engedélyezett maximális 9,14 milliárd forintra nőtt.
A fesztivál látogatói idén is személyesen találkozhatnak a tenyésztőkkel és az őstermelőkkel, akiknek termékei a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete által ellenőrzött állományból kerültek ki
- olvasható a szervezők közleményében. A vendégek a mangalica felhasználhatóságának sokszínűségével is megismerkedhetnek: a helyben sült egész malac, klasszikus disznótoros ételek mellett a legmodernebb technológiával rendelkező "food truck"-okban készülő mangalica street fooddal.
A fesztiválon kapható lesz a chocolitza, a mangalicatepertővel töltött étcsokoládé, de lesz gazdag pálinkaválaszték is.
A közönséget könnyűzenei koncertek, élőállat-kiállítás is szórakoztatja.Idén is lesz kézművesek utcája, a termelői piactéren pedig kisgazdálkodók, családi vállalkozások kínálják házi készítésű termékeiket, például sajtot, lekvárt, szörpöt, mézet, olajat vagy fűszereket. Szombaton rendezik a hagyományosan bográcsban készült ételek főzőversenyét, amelyre baráti társaságok vagy cégek nevezését várják. A verseny zsűrijében Vajda Pierre ételkritikus, Sváby András műsorvezető, Litauszki Zsolt és Segal Viktor séfek értékelik az elkészült ételeket. agrarvilag.hu / MTI  
Várják a bicikliseket az erdők!

Várják a bicikliseket az erdők!

A mangalica sertés az utóbbi évek magyar állattenyésztésének sikertörténete, ez az őshonos fajta egyre kedveltebb bel- és külföldön - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára szombaton Budapesten, a XI. Mangalica Fesztivál megnyitóján. Czerván György rámutatott: összehangolt munka eredményeként a 2011-ben még mintegy hatezres tenyészkoca-állomány tavalyra  mintegy tízezresre gyarapodott, a tenyészetek száma pedig 136-ról, 222-re nőtt. Kiemelte, hogy a folyamatot segítették a sertéstenyésztőknek juttatott támogatások. Elmondása szerint a sertéshízók állatjóléti támogatása, amely 2010-ben még 6 milliárd forintos kerettel rendelkezett, mostanra az Európai Bizottság és a közösségi jogszabályok által engedélyezett maximális 9,14 milliárd forintra nőtt.
A fesztivál látogatói idén is személyesen találkozhatnak a tenyésztőkkel és az őstermelőkkel, akiknek termékei a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete által ellenőrzött állományból kerültek ki
- olvasható a szervezők közleményében. A vendégek a mangalica felhasználhatóságának sokszínűségével is megismerkedhetnek: a helyben sült egész malac, klasszikus disznótoros ételek mellett a legmodernebb technológiával rendelkező "food truck"-okban készülő mangalica street fooddal.
A fesztiválon kapható lesz a chocolitza, a mangalicatepertővel töltött étcsokoládé, de lesz gazdag pálinkaválaszték is.
A közönséget könnyűzenei koncertek, élőállat-kiállítás is szórakoztatja.Idén is lesz kézművesek utcája, a termelői piactéren pedig kisgazdálkodók, családi vállalkozások kínálják házi készítésű termékeiket, például sajtot, lekvárt, szörpöt, mézet, olajat vagy fűszereket. Szombaton rendezik a hagyományosan bográcsban készült ételek főzőversenyét, amelyre baráti társaságok vagy cégek nevezését várják. A verseny zsűrijében Vajda Pierre ételkritikus, Sváby András műsorvezető, Litauszki Zsolt és Segal Viktor séfek értékelik az elkészült ételeket. agrarvilag.hu / MTI  

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.