Egy egész hónap a furmintról szól

Címkék: bor , furmint , rendezvény , szőlő
Egy egész hónap a furmintról szól

Országszerte számos rendezvény segít megismerni az egyik legígéretesebbnek tartott Kárpát-medencei szőlőfajtát, a furmintot.

Idén nyolcadik alkalommal hirdették meg a Furmint Február elnevezésű szakmai kezdeményezést, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet erre a kiemelkedő minőségű, Kárpát-medencei szőlőfajtára, és minél több emberrel megismertesse azt.

Az érdeklődők egy egész hónapon át találkozhatnak a furminttal kapcsolatos programokkal és ajánlatokkal: országszerte számos étterem kínálja poharazva a furmintot, amelyet borbárok és borkereskedések kínálatában lehet kedvezménnyel kóstolni és vásárolni, de februárban sok furmint köré épített borvacsorát és borkóstolót is szerveznek – közölték az MTI-vel a szervezők.

Debrecenben hagyományteremtő céllal hirdetnek meg tematikus furmintkóstolót, amelyen több mint 50 borászat 150 tételét kóstolhatja a közönség pénteken a Kölcsey Központ nagytermében. Az est egyik különlegessége, hogy Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus vezetésével három kiemelkedő furminttermő terület (Tokaj, Somló és Észak-Balaton) borait Vulkánok harca megnevezéssel vakkóstolón fogyaszthatják a résztvevők.

Szerdán Szombathelyen a Cuvée borbárban, pénteken Balatonalmádiban a Mélytányérban, valamint Piliscsabán a Vinatriumban, február 21-én pedig a budapesti Palack borbárban tartanak furminthoz kötődő borkóstolókat. Szombaton a Gusteau Kulináris Élményműhelyben mutatkozik be Mád tizennyolc vezető pincészete, majd február 23-án a szegedi Belvárosi moziban rendeznek sétáló kóstolót.

A Furmint Február jegyében Köveskál vendéglátóhelyei és pincészetei hagyományteremtő szándékkal először rendezik meg a Furmint Napok Köveskál elnevezésű eseményt február 23. és 25. között. A három nap alatt lehetőség nyílik részt venni ültetett borvacsorán, szakmai előadásokon, dűlőtúrán. A rendezvény ideje alatt a művelődési házban fotókiállítás és filmvetítés várja az érdeklődőket. Az előadásokon részt vevő balatoni borászok mellett tokaji és somlói vendégei is lesznek a rendezvénynek.

agrarvilag.hu / MTI



Szerző
Eszter

Dátum
2018-02-15


Kapcsolódó cikkek
A sertéspestis ellen tüntettek a lengyel gazdák

A sertéspestis ellen tüntettek a lengyel gazdák

Országszerte számos rendezvény segít megismerni az egyik legígéretesebbnek tartott Kárpát-medencei szőlőfajtát, a furmintot. Idén nyolcadik alkalommal hirdették meg a Furmint Február elnevezésű szakmai kezdeményezést, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet erre a kiemelkedő minőségű, Kárpát-medencei szőlőfajtára, és minél több emberrel megismertesse azt. Az érdeklődők egy egész hónapon át találkozhatnak a furminttal kapcsolatos programokkal és ajánlatokkal: országszerte számos étterem kínálja poharazva a furmintot, amelyet borbárok és borkereskedések kínálatában lehet kedvezménnyel kóstolni és vásárolni, de februárban sok furmint köré épített borvacsorát és borkóstolót is szerveznek - közölték az MTI-vel a szervezők. Debrecenben hagyományteremtő céllal hirdetnek meg tematikus furmintkóstolót, amelyen több mint 50 borászat 150 tételét kóstolhatja a közönség pénteken a Kölcsey Központ nagytermében. Az est egyik különlegessége, hogy Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus vezetésével három kiemelkedő furminttermő terület (Tokaj, Somló és Észak-Balaton) borait Vulkánok harca megnevezéssel vakkóstolón fogyaszthatják a résztvevők. Szerdán Szombathelyen a Cuvée borbárban, pénteken Balatonalmádiban a Mélytányérban, valamint Piliscsabán a Vinatriumban, február 21-én pedig a budapesti Palack borbárban tartanak furminthoz kötődő borkóstolókat. Szombaton a Gusteau Kulináris Élményműhelyben mutatkozik be Mád tizennyolc vezető pincészete, majd február 23-án a szegedi Belvárosi moziban rendeznek sétáló kóstolót. A Furmint Február jegyében Köveskál vendéglátóhelyei és pincészetei hagyományteremtő szándékkal először rendezik meg a Furmint Napok Köveskál elnevezésű eseményt február 23. és 25. között. A három nap alatt lehetőség nyílik részt venni ültetett borvacsorán, szakmai előadásokon, dűlőtúrán. A rendezvény ideje alatt a művelődési házban fotókiállítás és filmvetítés várja az érdeklődőket. Az előadásokon részt vevő balatoni borászok mellett tokaji és somlói vendégei is lesznek a rendezvénynek. agrarvilag.hu / MTI
Ismerje meg a Kossuth-díjas Dutra traktor történetét

Ismerje meg a Kossuth-díjas Dutra traktor történetét

Országszerte számos rendezvény segít megismerni az egyik legígéretesebbnek tartott Kárpát-medencei szőlőfajtát, a furmintot. Idén nyolcadik alkalommal hirdették meg a Furmint Február elnevezésű szakmai kezdeményezést, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet erre a kiemelkedő minőségű, Kárpát-medencei szőlőfajtára, és minél több emberrel megismertesse azt. Az érdeklődők egy egész hónapon át találkozhatnak a furminttal kapcsolatos programokkal és ajánlatokkal: országszerte számos étterem kínálja poharazva a furmintot, amelyet borbárok és borkereskedések kínálatában lehet kedvezménnyel kóstolni és vásárolni, de februárban sok furmint köré épített borvacsorát és borkóstolót is szerveznek - közölték az MTI-vel a szervezők. Debrecenben hagyományteremtő céllal hirdetnek meg tematikus furmintkóstolót, amelyen több mint 50 borászat 150 tételét kóstolhatja a közönség pénteken a Kölcsey Központ nagytermében. Az est egyik különlegessége, hogy Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus vezetésével három kiemelkedő furminttermő terület (Tokaj, Somló és Észak-Balaton) borait Vulkánok harca megnevezéssel vakkóstolón fogyaszthatják a résztvevők. Szerdán Szombathelyen a Cuvée borbárban, pénteken Balatonalmádiban a Mélytányérban, valamint Piliscsabán a Vinatriumban, február 21-én pedig a budapesti Palack borbárban tartanak furminthoz kötődő borkóstolókat. Szombaton a Gusteau Kulináris Élményműhelyben mutatkozik be Mád tizennyolc vezető pincészete, majd február 23-án a szegedi Belvárosi moziban rendeznek sétáló kóstolót. A Furmint Február jegyében Köveskál vendéglátóhelyei és pincészetei hagyományteremtő szándékkal először rendezik meg a Furmint Napok Köveskál elnevezésű eseményt február 23. és 25. között. A három nap alatt lehetőség nyílik részt venni ültetett borvacsorán, szakmai előadásokon, dűlőtúrán. A rendezvény ideje alatt a művelődési házban fotókiállítás és filmvetítés várja az érdeklődőket. Az előadásokon részt vevő balatoni borászok mellett tokaji és somlói vendégei is lesznek a rendezvénynek. agrarvilag.hu / MTI
Jól teljesített az őszi mézkampány

Jól teljesített az őszi mézkampány

Országszerte számos rendezvény segít megismerni az egyik legígéretesebbnek tartott Kárpát-medencei szőlőfajtát, a furmintot. Idén nyolcadik alkalommal hirdették meg a Furmint Február elnevezésű szakmai kezdeményezést, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet erre a kiemelkedő minőségű, Kárpát-medencei szőlőfajtára, és minél több emberrel megismertesse azt. Az érdeklődők egy egész hónapon át találkozhatnak a furminttal kapcsolatos programokkal és ajánlatokkal: országszerte számos étterem kínálja poharazva a furmintot, amelyet borbárok és borkereskedések kínálatában lehet kedvezménnyel kóstolni és vásárolni, de februárban sok furmint köré épített borvacsorát és borkóstolót is szerveznek - közölték az MTI-vel a szervezők. Debrecenben hagyományteremtő céllal hirdetnek meg tematikus furmintkóstolót, amelyen több mint 50 borászat 150 tételét kóstolhatja a közönség pénteken a Kölcsey Központ nagytermében. Az est egyik különlegessége, hogy Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus vezetésével három kiemelkedő furminttermő terület (Tokaj, Somló és Észak-Balaton) borait Vulkánok harca megnevezéssel vakkóstolón fogyaszthatják a résztvevők. Szerdán Szombathelyen a Cuvée borbárban, pénteken Balatonalmádiban a Mélytányérban, valamint Piliscsabán a Vinatriumban, február 21-én pedig a budapesti Palack borbárban tartanak furminthoz kötődő borkóstolókat. Szombaton a Gusteau Kulináris Élményműhelyben mutatkozik be Mád tizennyolc vezető pincészete, majd február 23-án a szegedi Belvárosi moziban rendeznek sétáló kóstolót. A Furmint Február jegyében Köveskál vendéglátóhelyei és pincészetei hagyományteremtő szándékkal először rendezik meg a Furmint Napok Köveskál elnevezésű eseményt február 23. és 25. között. A három nap alatt lehetőség nyílik részt venni ültetett borvacsorán, szakmai előadásokon, dűlőtúrán. A rendezvény ideje alatt a művelődési házban fotókiállítás és filmvetítés várja az érdeklődőket. Az előadásokon részt vevő balatoni borászok mellett tokaji és somlói vendégei is lesznek a rendezvénynek. agrarvilag.hu / MTI

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.