Borlovagokat avattak Badacsonyban

Címkék: Badacsony , bor , borászat , borlovagrend
Borlovagokat avattak Badacsonyban

16. alkalommal került megrendezésre a Kéknyelű Virágzás Ünnepével egybekötött szakmai konferencia és borlovagrendi találkozó Badacsonyban, a Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrend, Badacsonytomaj Város Önkormányzata és a NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet közös szervezésében.

A 2018. június 2-án megtartott rendezvény védnöke Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő volt. A vendégeket a szervezők részéről Knolmajer Ferenc elnök- nagymester (Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrend) és Krisztin N. László polgármester (Badacsonytomaj Város Önkormányzata) köszöntötte, aki a Borlovagrend részére ismételten átadta az előző heti Város Napon adományozott Pro Urbe kitüntetését.

Az eseményen Koczor Kálmán elnök a Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége nevében a borrendi mozgalomban, és a magyar borászati szakoktatás területén kifejtett elévülhetetlen érdemei elismeréseként egész életművéért Pro Vino Hungarico díjat adott át Dr. Májer Jánosnak, a Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrend kancellárjának.

A megjelent Borlovagrendek ajándékokat és díjakat adományoztak a 30 éves Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrendnek.

Az előadók között elsőként Dr. Bálo Borbála egyetemi docens, a Szent István Egyetem Kertészettudományi Kar Szőlészeti Tanszék tanszékvezetője “Klímaváltozás a szőlészetben itthon és a világban” címmel tartotta meg előadását.

Általános összefoglalójában elmondta, hogy a Föld melegebb, mint bármikor a feljegyzések óta; az utóbbi 15 évben olyan változások voltak, melyeket csak 2050-re vártak; az óceánok jelentős mennyiségű hőt nyelnek el; az extrém jelenségek a hőmérsékletet, csapadék eloszlást, szárazságot illetően megnövekedtek mind mértékükben, mind gyakoriságukban.

Ezt követően rátért arra, hogy mindezen jelenségeknek milyen hatása van napjaink szőlőtermesztésére (fenofázisok előre tolódása figyelhető meg), majd vázolta a lehetséges megoldásokat a felmerülő problémákra.

Ezt követően Tóth János Zoltán, a Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrend tiszteletbeli nagymestere a tartott emlékezést a 30 éves Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrend eddigi tevékenységéről.

Az eseményen sor került az IBOS és Ramassetter Emléktáblák koszorúzására, majd a Borrendek felvonultak a Panoráma térre, ahol Földi István plébános a bő termés reményében megáldotta a már elvirágzott és rendkívül jól kötődött Kéknyelű ültetvényt.

fotó: naik.hu

Az országos borlovagrendi találkozóval egybekötött rendezvényen a Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrend idén is új tagokat avatott, név szerint: Dr. Bálo Borbála, Knolmajer Ákos és Varga Máté Péter.

A programok sorában a Badacsonyi Hegyközség és a Badacsonyi Borvidék Hegyközségi Tanácsa 2018. évi borversenye keretében megrendezett XV. Kéknyelű Borverseny eredményhirdetésére került sor.

A 2018. évi Kéknyelű borversenyre 36 minta érkezett, amelyből összesen 4 nagy arany, 12 arany, 17 ezüst és 3 bronz minősítést kaptak a nevezett borok.

A XV. Kéknyelű borverseny legmagasabb pontszámát a Borbély Családi Pincészet 2006. évjáratú bora kapta (nagyarany érem), rajta kívül nagyarany érmet nyert a NAIK SZBKI és a Varga Pincészet Kft.

Az oklevelek és a különdíjak átadása után, borkóstoló keretében bemutatásra kerültek a verseny aranyérmes minősítésű borai, így a nagyközönség is megismerhette a Sipos Borház, a Csanádi Pincészet, Merényi Zsolt, az Istvándy Pincészet, a NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet, a Büttner Bormanufaktúra, Borbély Családi Pincészet Kft., a Fata Pince, az Első Magyar Borház – Szeremley Pincészet és a Varga Pincészet Kft. különböző évjáratú tételeit.

A borlovagrendek és a vendégek ezt követően a Hotel Halászkert-ben a Badacsonyi borvidék meghatározó fajtáiból összeállított borkóstolón vehettek részt, amelyen bemutatkoztak a borvidék jelentősebb pincészetei.

agrarvilag.hu / NAIKSzerző
avszerkeszto

Dátum
2018-06-07


Kapcsolódó cikkek
Egyre több nagyvárosban kezdenek el paradicsomot termeszteni

Egyre több nagyvárosban kezdenek el paradicsomot termeszteni

16. alkalommal került megrendezésre a Kéknyelű Virágzás Ünnepével egybekötött szakmai konferencia és borlovagrendi találkozó Badacsonyban, a Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrend, Badacsonytomaj Város Önkormányzata és a NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet közös szervezésében. A 2018. június 2-án megtartott rendezvény védnöke Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő volt. A vendégeket a szervezők részéről Knolmajer Ferenc elnök- nagymester (Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrend) és Krisztin N. László polgármester (Badacsonytomaj Város Önkormányzata) köszöntötte, aki a Borlovagrend részére ismételten átadta az előző heti Város Napon adományozott Pro Urbe kitüntetését. Az eseményen Koczor Kálmán elnök a Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége nevében a borrendi mozgalomban, és a magyar borászati szakoktatás területén kifejtett elévülhetetlen érdemei elismeréseként egész életművéért Pro Vino Hungarico díjat adott át Dr. Májer Jánosnak, a Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrend kancellárjának. A megjelent Borlovagrendek ajándékokat és díjakat adományoztak a 30 éves Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrendnek. Az előadók között elsőként Dr. Bálo Borbála egyetemi docens, a Szent István Egyetem Kertészettudományi Kar Szőlészeti Tanszék tanszékvezetője "Klímaváltozás a szőlészetben itthon és a világban" címmel tartotta meg előadását. Általános összefoglalójában elmondta, hogy a Föld melegebb, mint bármikor a feljegyzések óta; az utóbbi 15 évben olyan változások voltak, melyeket csak 2050-re vártak; az óceánok jelentős mennyiségű hőt nyelnek el; az extrém jelenségek a hőmérsékletet, csapadék eloszlást, szárazságot illetően megnövekedtek mind mértékükben, mind gyakoriságukban. Ezt követően rátért arra, hogy mindezen jelenségeknek milyen hatása van napjaink szőlőtermesztésére (fenofázisok előre tolódása figyelhető meg), majd vázolta a lehetséges megoldásokat a felmerülő problémákra. Ezt követően Tóth János Zoltán, a Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrend tiszteletbeli nagymestere a tartott emlékezést a 30 éves Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrend eddigi tevékenységéről. Az eseményen sor került az IBOS és Ramassetter Emléktáblák koszorúzására, majd a Borrendek felvonultak a Panoráma térre, ahol Földi István plébános a bő termés reményében megáldotta a már elvirágzott és rendkívül jól kötődött Kéknyelű ültetvényt.

fotó: naik.hu

Az országos borlovagrendi találkozóval egybekötött rendezvényen a Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrend idén is új tagokat avatott, név szerint: Dr. Bálo Borbála, Knolmajer Ákos és Varga Máté Péter. A programok sorában a Badacsonyi Hegyközség és a Badacsonyi Borvidék Hegyközségi Tanácsa 2018. évi borversenye keretében megrendezett XV. Kéknyelű Borverseny eredményhirdetésére került sor. A 2018. évi Kéknyelű borversenyre 36 minta érkezett, amelyből összesen 4 nagy arany, 12 arany, 17 ezüst és 3 bronz minősítést kaptak a nevezett borok.

A XV. Kéknyelű borverseny legmagasabb pontszámát a Borbély Családi Pincészet 2006. évjáratú bora kapta (nagyarany érem), rajta kívül nagyarany érmet nyert a NAIK SZBKI és a Varga Pincészet Kft.

Az oklevelek és a különdíjak átadása után, borkóstoló keretében bemutatásra kerültek a verseny aranyérmes minősítésű borai, így a nagyközönség is megismerhette a Sipos Borház, a Csanádi Pincészet, Merényi Zsolt, az Istvándy Pincészet, a NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet, a Büttner Bormanufaktúra, Borbély Családi Pincészet Kft., a Fata Pince, az Első Magyar Borház – Szeremley Pincészet és a Varga Pincészet Kft. különböző évjáratú tételeit. A borlovagrendek és a vendégek ezt követően a Hotel Halászkert-ben a Badacsonyi borvidék meghatározó fajtáiból összeállított borkóstolón vehettek részt, amelyen bemutatkoztak a borvidék jelentősebb pincészetei. agrarvilag.hu / NAIK
Összefogás a jövőért

Összefogás a jövőért

16. alkalommal került megrendezésre a Kéknyelű Virágzás Ünnepével egybekötött szakmai konferencia és borlovagrendi találkozó Badacsonyban, a Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrend, Badacsonytomaj Város Önkormányzata és a NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet közös szervezésében. A 2018. június 2-án megtartott rendezvény védnöke Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő volt. A vendégeket a szervezők részéről Knolmajer Ferenc elnök- nagymester (Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrend) és Krisztin N. László polgármester (Badacsonytomaj Város Önkormányzata) köszöntötte, aki a Borlovagrend részére ismételten átadta az előző heti Város Napon adományozott Pro Urbe kitüntetését. Az eseményen Koczor Kálmán elnök a Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége nevében a borrendi mozgalomban, és a magyar borászati szakoktatás területén kifejtett elévülhetetlen érdemei elismeréseként egész életművéért Pro Vino Hungarico díjat adott át Dr. Májer Jánosnak, a Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrend kancellárjának. A megjelent Borlovagrendek ajándékokat és díjakat adományoztak a 30 éves Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrendnek. Az előadók között elsőként Dr. Bálo Borbála egyetemi docens, a Szent István Egyetem Kertészettudományi Kar Szőlészeti Tanszék tanszékvezetője "Klímaváltozás a szőlészetben itthon és a világban" címmel tartotta meg előadását. Általános összefoglalójában elmondta, hogy a Föld melegebb, mint bármikor a feljegyzések óta; az utóbbi 15 évben olyan változások voltak, melyeket csak 2050-re vártak; az óceánok jelentős mennyiségű hőt nyelnek el; az extrém jelenségek a hőmérsékletet, csapadék eloszlást, szárazságot illetően megnövekedtek mind mértékükben, mind gyakoriságukban. Ezt követően rátért arra, hogy mindezen jelenségeknek milyen hatása van napjaink szőlőtermesztésére (fenofázisok előre tolódása figyelhető meg), majd vázolta a lehetséges megoldásokat a felmerülő problémákra. Ezt követően Tóth János Zoltán, a Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrend tiszteletbeli nagymestere a tartott emlékezést a 30 éves Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrend eddigi tevékenységéről. Az eseményen sor került az IBOS és Ramassetter Emléktáblák koszorúzására, majd a Borrendek felvonultak a Panoráma térre, ahol Földi István plébános a bő termés reményében megáldotta a már elvirágzott és rendkívül jól kötődött Kéknyelű ültetvényt.

fotó: naik.hu

Az országos borlovagrendi találkozóval egybekötött rendezvényen a Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrend idén is új tagokat avatott, név szerint: Dr. Bálo Borbála, Knolmajer Ákos és Varga Máté Péter. A programok sorában a Badacsonyi Hegyközség és a Badacsonyi Borvidék Hegyközségi Tanácsa 2018. évi borversenye keretében megrendezett XV. Kéknyelű Borverseny eredményhirdetésére került sor. A 2018. évi Kéknyelű borversenyre 36 minta érkezett, amelyből összesen 4 nagy arany, 12 arany, 17 ezüst és 3 bronz minősítést kaptak a nevezett borok.

A XV. Kéknyelű borverseny legmagasabb pontszámát a Borbély Családi Pincészet 2006. évjáratú bora kapta (nagyarany érem), rajta kívül nagyarany érmet nyert a NAIK SZBKI és a Varga Pincészet Kft.

Az oklevelek és a különdíjak átadása után, borkóstoló keretében bemutatásra kerültek a verseny aranyérmes minősítésű borai, így a nagyközönség is megismerhette a Sipos Borház, a Csanádi Pincészet, Merényi Zsolt, az Istvándy Pincészet, a NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet, a Büttner Bormanufaktúra, Borbély Családi Pincészet Kft., a Fata Pince, az Első Magyar Borház – Szeremley Pincészet és a Varga Pincészet Kft. különböző évjáratú tételeit. A borlovagrendek és a vendégek ezt követően a Hotel Halászkert-ben a Badacsonyi borvidék meghatározó fajtáiból összeállított borkóstolón vehettek részt, amelyen bemutatkoztak a borvidék jelentősebb pincészetei. agrarvilag.hu / NAIK
Vigyáznak ránk a 100 éves tölgyfák

Vigyáznak ránk a 100 éves tölgyfák

16. alkalommal került megrendezésre a Kéknyelű Virágzás Ünnepével egybekötött szakmai konferencia és borlovagrendi találkozó Badacsonyban, a Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrend, Badacsonytomaj Város Önkormányzata és a NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet közös szervezésében. A 2018. június 2-án megtartott rendezvény védnöke Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő volt. A vendégeket a szervezők részéről Knolmajer Ferenc elnök- nagymester (Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrend) és Krisztin N. László polgármester (Badacsonytomaj Város Önkormányzata) köszöntötte, aki a Borlovagrend részére ismételten átadta az előző heti Város Napon adományozott Pro Urbe kitüntetését. Az eseményen Koczor Kálmán elnök a Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége nevében a borrendi mozgalomban, és a magyar borászati szakoktatás területén kifejtett elévülhetetlen érdemei elismeréseként egész életművéért Pro Vino Hungarico díjat adott át Dr. Májer Jánosnak, a Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrend kancellárjának. A megjelent Borlovagrendek ajándékokat és díjakat adományoztak a 30 éves Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrendnek. Az előadók között elsőként Dr. Bálo Borbála egyetemi docens, a Szent István Egyetem Kertészettudományi Kar Szőlészeti Tanszék tanszékvezetője "Klímaváltozás a szőlészetben itthon és a világban" címmel tartotta meg előadását. Általános összefoglalójában elmondta, hogy a Föld melegebb, mint bármikor a feljegyzések óta; az utóbbi 15 évben olyan változások voltak, melyeket csak 2050-re vártak; az óceánok jelentős mennyiségű hőt nyelnek el; az extrém jelenségek a hőmérsékletet, csapadék eloszlást, szárazságot illetően megnövekedtek mind mértékükben, mind gyakoriságukban. Ezt követően rátért arra, hogy mindezen jelenségeknek milyen hatása van napjaink szőlőtermesztésére (fenofázisok előre tolódása figyelhető meg), majd vázolta a lehetséges megoldásokat a felmerülő problémákra. Ezt követően Tóth János Zoltán, a Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrend tiszteletbeli nagymestere a tartott emlékezést a 30 éves Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrend eddigi tevékenységéről. Az eseményen sor került az IBOS és Ramassetter Emléktáblák koszorúzására, majd a Borrendek felvonultak a Panoráma térre, ahol Földi István plébános a bő termés reményében megáldotta a már elvirágzott és rendkívül jól kötődött Kéknyelű ültetvényt.

fotó: naik.hu

Az országos borlovagrendi találkozóval egybekötött rendezvényen a Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrend idén is új tagokat avatott, név szerint: Dr. Bálo Borbála, Knolmajer Ákos és Varga Máté Péter. A programok sorában a Badacsonyi Hegyközség és a Badacsonyi Borvidék Hegyközségi Tanácsa 2018. évi borversenye keretében megrendezett XV. Kéknyelű Borverseny eredményhirdetésére került sor. A 2018. évi Kéknyelű borversenyre 36 minta érkezett, amelyből összesen 4 nagy arany, 12 arany, 17 ezüst és 3 bronz minősítést kaptak a nevezett borok.

A XV. Kéknyelű borverseny legmagasabb pontszámát a Borbély Családi Pincészet 2006. évjáratú bora kapta (nagyarany érem), rajta kívül nagyarany érmet nyert a NAIK SZBKI és a Varga Pincészet Kft.

Az oklevelek és a különdíjak átadása után, borkóstoló keretében bemutatásra kerültek a verseny aranyérmes minősítésű borai, így a nagyközönség is megismerhette a Sipos Borház, a Csanádi Pincészet, Merényi Zsolt, az Istvándy Pincészet, a NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet, a Büttner Bormanufaktúra, Borbély Családi Pincészet Kft., a Fata Pince, az Első Magyar Borház – Szeremley Pincészet és a Varga Pincészet Kft. különböző évjáratú tételeit. A borlovagrendek és a vendégek ezt követően a Hotel Halászkert-ben a Badacsonyi borvidék meghatározó fajtáiból összeállított borkóstolón vehettek részt, amelyen bemutatkoztak a borvidék jelentősebb pincészetei. agrarvilag.hu / NAIK

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.