Betörne a paradicsom a festékpiacra?

Címkék: Franciaország , innováció , paradicsom , Tomato Lab
Betörne a paradicsom a festékpiacra?

Franciaországban egy igen figyelemfelkeltő módszerrel aknázzák ki a zöldségtermesztés adta lehetőségeket.

2018 szeptemberében egy izgalmas kezdeményezést indított a francia paradicsom és uborka termelők szövetsége. A Tomato Lab alapja az úgynevezett körforgásos gazdálkodás.

Az első kísérletek eredményeinek kiértékelése jelenleg még zajlik – fotó: Tomato Lab

A Tomato Lab kezdeményezésen belül a paradicsom termesztéshez kapcsolódó

új és innovatív felhasználási koncepciókat fejlesztenek, amelyeket a szépségiparban, építőiparban, illetve az egészségiparban is alkalmazhatóak.

Az egyik ilyen ötlet a selejt paradicsomok, a paradicsom szárának és levelének a hasznosítása.

Egy francia vállalkozás, a Coeur de Couleurs például az értékesítésre nem kerülő élelmiszerekből természetes színezőanyagokat készít.

Amíg paradicsom szárából zöld színezőanyag készül, addig a megmaradt termésekből, az eredeti színük szerinti természetes festékanyag állítható elő. Ezzel, a paradicsom termelők számára akár egy új, – a melléktermékeik számára – értékesítési lehetőség nyílhat meg.

agrárvilág.hu



Szerző
avszerk2

Dátum
2019-01-29


Kapcsolódó cikkek
Szerdától ismét drágulnak az üzemanyagok

Szerdától ismét drágulnak az üzemanyagok

Franciaországban egy igen figyelemfelkeltő módszerrel aknázzák ki a zöldségtermesztés adta lehetőségeket.
2018 szeptemberében egy izgalmas kezdeményezést indított a francia paradicsom és uborka termelők szövetsége. A Tomato Lab alapja az úgynevezett körforgásos gazdálkodás.

Az első kísérletek eredményeinek kiértékelése jelenleg még zajlik - fotó: Tomato Lab

A Tomato Lab kezdeményezésen belül a paradicsom termesztéshez kapcsolódó új és innovatív felhasználási koncepciókat fejlesztenek, amelyeket a szépségiparban, építőiparban, illetve az egészségiparban is alkalmazhatóak. Az egyik ilyen ötlet a selejt paradicsomok, a paradicsom szárának és levelének a hasznosítása. Egy francia vállalkozás, a Coeur de Couleurs például az értékesítésre nem kerülő élelmiszerekből természetes színezőanyagokat készít. Amíg paradicsom szárából zöld színezőanyag készül, addig a megmaradt termésekből, az eredeti színük szerinti természetes festékanyag állítható elő. Ezzel, a paradicsom termelők számára akár egy új, - a melléktermékeik számára - értékesítési lehetőség nyílhat meg. agrárvilág.hu
Elindult az Év Emlőse programsorozat

Elindult az Év Emlőse programsorozat

Franciaországban egy igen figyelemfelkeltő módszerrel aknázzák ki a zöldségtermesztés adta lehetőségeket.
2018 szeptemberében egy izgalmas kezdeményezést indított a francia paradicsom és uborka termelők szövetsége. A Tomato Lab alapja az úgynevezett körforgásos gazdálkodás.

Az első kísérletek eredményeinek kiértékelése jelenleg még zajlik - fotó: Tomato Lab

A Tomato Lab kezdeményezésen belül a paradicsom termesztéshez kapcsolódó új és innovatív felhasználási koncepciókat fejlesztenek, amelyeket a szépségiparban, építőiparban, illetve az egészségiparban is alkalmazhatóak. Az egyik ilyen ötlet a selejt paradicsomok, a paradicsom szárának és levelének a hasznosítása. Egy francia vállalkozás, a Coeur de Couleurs például az értékesítésre nem kerülő élelmiszerekből természetes színezőanyagokat készít. Amíg paradicsom szárából zöld színezőanyag készül, addig a megmaradt termésekből, az eredeti színük szerinti természetes festékanyag állítható elő. Ezzel, a paradicsom termelők számára akár egy új, - a melléktermékeik számára - értékesítési lehetőség nyílhat meg. agrárvilág.hu
Több száz fiatalnak irányult a figyelme az agrárszektorra

Több száz fiatalnak irányult a figyelme az agrárszektorra

Franciaországban egy igen figyelemfelkeltő módszerrel aknázzák ki a zöldségtermesztés adta lehetőségeket.
2018 szeptemberében egy izgalmas kezdeményezést indított a francia paradicsom és uborka termelők szövetsége. A Tomato Lab alapja az úgynevezett körforgásos gazdálkodás.

Az első kísérletek eredményeinek kiértékelése jelenleg még zajlik - fotó: Tomato Lab

A Tomato Lab kezdeményezésen belül a paradicsom termesztéshez kapcsolódó új és innovatív felhasználási koncepciókat fejlesztenek, amelyeket a szépségiparban, építőiparban, illetve az egészségiparban is alkalmazhatóak. Az egyik ilyen ötlet a selejt paradicsomok, a paradicsom szárának és levelének a hasznosítása. Egy francia vállalkozás, a Coeur de Couleurs például az értékesítésre nem kerülő élelmiszerekből természetes színezőanyagokat készít. Amíg paradicsom szárából zöld színezőanyag készül, addig a megmaradt termésekből, az eredeti színük szerinti természetes festékanyag állítható elő. Ezzel, a paradicsom termelők számára akár egy új, - a melléktermékeik számára - értékesítési lehetőség nyílhat meg. agrárvilág.hu

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.