A téli időszakban esszük a legtöbb halat

Címkék: hal , halfogyasztás , halgazdálkodás , halgazdaság
A téli időszakban esszük a legtöbb halat

A halgazdaságok a téli időszakban adják el a legnagyobb mennyiséget, éves árbevételük nagy részére ekkor tesznek szert. Pedig nemcsak, hogy finomak a jó minőségű magyar halak, de könnyedén be is illeszthetők az egészségtudatos étkezésbe.

Az egészségtudatos táplálkozás, a célzott kampányok, valamint az étkezési hal áfájának jövő év januári csökkentése megteremti a lehetőségét annak, hogy a halfogyasztás tovább nőjön hazánkban – jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Hortobágyi Halgazdaság Zrt-nél tett látogatása során.

Szeretnénk, ha a hazai, jó minőségű magyar halak minél szélesebb körben ismertek és kedveltek lennének – mondta a magyar agrártárca vezetője Közép-Európa legnagyobb tógazdaságának őszi lehalászásán, a Hortobágyon.

A haltermelők az őszi lehalászáskor szembesülnek az elmúlt három év munkájának eredményével, hiszen a lecsapolt halastavakból lehalászott halak sokszor a telepítést követően csak ekkor kerülnek „kézzelfogható közelségbe”.

Fazekas Sándor reményét fejezte ki, hogy egyre többször kerül magyar hal a családok asztalára, hiszen egészséges, egyszersmind finom étel. A hazai haltermelés az utóbbi években növekvő tendenciát mutat. A karácsony közeledtével a Földművelésügyi Minisztérium arra is ösztönözni szeretné az embereket, hogy lehetőség szerint Magyarországon megtermelt halat fogyasszanak. A miniszter elmondta: ma már a technológiai előírások betartásával halastavakban nevelt halak húsminősége megközelíti, vagy meg is haladhatja vadon élő társaikét.

A halgazdaságok a téli időszakban értékesítik a legtöbb halat, éves árbevételük mintegy 65-70 százalékára ekkor tesznek szert.

agrárvilág.hu / FM



Szerző
Blokkadmin

Dátum
2017-11-28


Kapcsolódó cikkek
Sikeres az orvhalászat ellen összehangolt fellépés

Sikeres az orvhalászat ellen összehangolt fellépés

A halgazdaságok a téli időszakban adják el a legnagyobb mennyiséget, éves árbevételük nagy részére ekkor tesznek szert. Pedig nemcsak, hogy finomak a jó minőségű magyar halak, de könnyedén be is illeszthetők az egészségtudatos étkezésbe. Az egészségtudatos táplálkozás, a célzott kampányok, valamint az étkezési hal áfájának jövő év januári csökkentése megteremti a lehetőségét annak, hogy a halfogyasztás tovább nőjön hazánkban – jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Hortobágyi Halgazdaság Zrt-nél tett látogatása során. Szeretnénk, ha a hazai, jó minőségű magyar halak minél szélesebb körben ismertek és kedveltek lennének – mondta a magyar agrártárca vezetője Közép-Európa legnagyobb tógazdaságának őszi lehalászásán, a Hortobágyon. A haltermelők az őszi lehalászáskor szembesülnek az elmúlt három év munkájának eredményével, hiszen a lecsapolt halastavakból lehalászott halak sokszor a telepítést követően csak ekkor kerülnek „kézzelfogható közelségbe”. Fazekas Sándor reményét fejezte ki, hogy egyre többször kerül magyar hal a családok asztalára, hiszen egészséges, egyszersmind finom étel. A hazai haltermelés az utóbbi években növekvő tendenciát mutat. A karácsony közeledtével a Földművelésügyi Minisztérium arra is ösztönözni szeretné az embereket, hogy lehetőség szerint Magyarországon megtermelt halat fogyasszanak. A miniszter elmondta: ma már a technológiai előírások betartásával halastavakban nevelt halak húsminősége megközelíti, vagy meg is haladhatja vadon élő társaikét. A halgazdaságok a téli időszakban értékesítik a legtöbb halat, éves árbevételük mintegy 65-70 százalékára ekkor tesznek szert. agrárvilág.hu / FM
Nemesítik a harcsát, hogy az utódok nagyobbak és gyorsabbak legyenek

Nemesítik a harcsát, hogy az utódok nagyobbak és gyorsabbak legyenek

A halgazdaságok a téli időszakban adják el a legnagyobb mennyiséget, éves árbevételük nagy részére ekkor tesznek szert. Pedig nemcsak, hogy finomak a jó minőségű magyar halak, de könnyedén be is illeszthetők az egészségtudatos étkezésbe. Az egészségtudatos táplálkozás, a célzott kampányok, valamint az étkezési hal áfájának jövő év januári csökkentése megteremti a lehetőségét annak, hogy a halfogyasztás tovább nőjön hazánkban – jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Hortobágyi Halgazdaság Zrt-nél tett látogatása során. Szeretnénk, ha a hazai, jó minőségű magyar halak minél szélesebb körben ismertek és kedveltek lennének – mondta a magyar agrártárca vezetője Közép-Európa legnagyobb tógazdaságának őszi lehalászásán, a Hortobágyon. A haltermelők az őszi lehalászáskor szembesülnek az elmúlt három év munkájának eredményével, hiszen a lecsapolt halastavakból lehalászott halak sokszor a telepítést követően csak ekkor kerülnek „kézzelfogható közelségbe”. Fazekas Sándor reményét fejezte ki, hogy egyre többször kerül magyar hal a családok asztalára, hiszen egészséges, egyszersmind finom étel. A hazai haltermelés az utóbbi években növekvő tendenciát mutat. A karácsony közeledtével a Földművelésügyi Minisztérium arra is ösztönözni szeretné az embereket, hogy lehetőség szerint Magyarországon megtermelt halat fogyasszanak. A miniszter elmondta: ma már a technológiai előírások betartásával halastavakban nevelt halak húsminősége megközelíti, vagy meg is haladhatja vadon élő társaikét. A halgazdaságok a téli időszakban értékesítik a legtöbb halat, éves árbevételük mintegy 65-70 százalékára ekkor tesznek szert. agrárvilág.hu / FM
Drágán tudják majd eladni a bárányokat

Drágán tudják majd eladni a bárányokat

A halgazdaságok a téli időszakban adják el a legnagyobb mennyiséget, éves árbevételük nagy részére ekkor tesznek szert. Pedig nemcsak, hogy finomak a jó minőségű magyar halak, de könnyedén be is illeszthetők az egészségtudatos étkezésbe. Az egészségtudatos táplálkozás, a célzott kampányok, valamint az étkezési hal áfájának jövő év januári csökkentése megteremti a lehetőségét annak, hogy a halfogyasztás tovább nőjön hazánkban – jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Hortobágyi Halgazdaság Zrt-nél tett látogatása során. Szeretnénk, ha a hazai, jó minőségű magyar halak minél szélesebb körben ismertek és kedveltek lennének – mondta a magyar agrártárca vezetője Közép-Európa legnagyobb tógazdaságának őszi lehalászásán, a Hortobágyon. A haltermelők az őszi lehalászáskor szembesülnek az elmúlt három év munkájának eredményével, hiszen a lecsapolt halastavakból lehalászott halak sokszor a telepítést követően csak ekkor kerülnek „kézzelfogható közelségbe”. Fazekas Sándor reményét fejezte ki, hogy egyre többször kerül magyar hal a családok asztalára, hiszen egészséges, egyszersmind finom étel. A hazai haltermelés az utóbbi években növekvő tendenciát mutat. A karácsony közeledtével a Földművelésügyi Minisztérium arra is ösztönözni szeretné az embereket, hogy lehetőség szerint Magyarországon megtermelt halat fogyasszanak. A miniszter elmondta: ma már a technológiai előírások betartásával halastavakban nevelt halak húsminősége megközelíti, vagy meg is haladhatja vadon élő társaikét. A halgazdaságok a téli időszakban értékesítik a legtöbb halat, éves árbevételük mintegy 65-70 százalékára ekkor tesznek szert. agrárvilág.hu / FM

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.