Címke: húsipar

Spanyolországban tanulhatnak a sonkakészítők

Idén ősszel újabb spanyolországi képzést szervez a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a katalán IRTA agrár-élelmiszer kutatóintézettel közösen a nemzetek páncoltsonka-gyártási technológiáinak elsajátítására - közölte a kamara. Idén a NAK élelmiszer-feldolgozó tagjai újra elméleti és gyakorlati képzésen vehetnek részt, amelynek…

Nem kap elég vágóállatot a legnagyobb dán húsipari cég

A dán Danish Crown csoport a világ egyik legnagyobb húsipari vállalata, és a legnagyobb sertéshús exportőre. A cég a közelmúltban bejelentette, hogy beszállító partnerei számára kilónként 0,5 dán koronával (20 forint) többet fizet a vágóállatokért, annak érdekében, hogy növelhesse termelését.…

Ismét szállíthat Magyarország marhahúst és húskészítményeket Szaúd-Arábiába

Tizenhat év után ismét lehetővé vált, hogy Magyarország marhahúst és marhahús-készítményeket szállítson Szaúd-Arábiába, a közel-keleti ország március végétől nyitotta meg kapuit a magyar termékek előtt - közölte a Földművelésügyi Minisztérium. A tájékoztatás szerint az öböl menti ország hatóságának szakértői 2016…

Brazil húsbotrány – inog Kína húsimportja

Március végén Dél-Afrika is megtiltotta a brazil húsimportot, azt követőn, hogy az EU, Kína, Japán és Mexikó – liszterózis fertőzés veszélye miatt már korábban megtette ezt a lépést. A brazil húsbotrány alaposan felkavarta a nemzetközi piacokat, ugyanakkor Brazília is nagy…

A minőségi sonkát keresi a magyar vásárló húsvétra

600 tonna minőségi füstölt húskészítménnyel készül a húsvéti szezonra a Pápai Hús – A termékek 99 százalékát már lekötötték a kereskedők Egyre keresettebbek a minőségi húsvéti füstölt húskészítmények a magyar boltok polcain. A korábbi években jellemző árérzékenység enyhülni látszik, miközben…

Húsipari botrány Brazíliában

Több mint ezer rendőr vett részt az ország legnagyobb élelmiszer-hamisítási ügyének feltárásában, azt követően, hogy az USA, az EU, valamint Kína nyomozásra szólította fel a brazil hatóságokat. Március derekán aztán kiderült, hogy sok húsüzemben megvesztegették a mezőgazdasági tárca minőségellenőreit, és…

Nyúlhússal töltött piaci rés

Kacsa és liba helyett nyulat fogyaszthatnak a különlegességre vágyó vásárlók. A szaktárca szerint a madárinfluenza okozta piaci rést érdemes lenne nyúlhússal kitölteni. A terméktanács szerint is van tér a hazai fogyasztás növelésére, a teljes termelés csupán három százaléka kerül a…

Nőtt a magyar húskészítmények iránti kereslet külföldön

24 milliárd forint bevételt jelent az országnak a magyar kolbászféleségek exportja. A termelők évente 12 ezer tonna kolbászt értékesítenek a külpiacokon, az elsődleges felvevőpiac Németország. A népszokások ápolása, például a disznóvágás hagyománya összehozza az embereket, közösséget teremt és tart meg.…