Címke: hús

A húságazat gyenge tavalyi teljesítményén javíthat-e a Húsvét?

A húságazat összesen 746 milliárd forint termelési értéket állított elő tavaly, ebből a készítménygyártás 179 milliárd forintot, a baromfihús-feldolgozás 281 milliárd forintot, a sertés- és marhahús feldolgozás 285 milliárd forintot tett ki. A húsipar mérlegén javíthat a közelgő húsvét, amikor…

A tejtermékek és a tojás drágult a legtöbbet

A fogyasztói árak átlagosan 2,4 százalékkal emelkedtek 2017-ben az előző évhez képest, decemberben pedig 2,1 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal. Az elemzők 2,3-2,4 százalékos éves átlagos inflációt vártak 2017-re, decemberre 2,2…

Károsítja a környezetet a hús is

A környezetvédelem és az egészséges táplálkozás hívei mind több országban lobbiznak azért, hogy ne csak a dohányzást adóztassák, hanem a húsfogyasztást is - az utóbbi ugyanis súlyosan terheli a környezetet és veszélyes lehet az egészségre. Az újfajta adó hívei arra…

A húskészítmények fogyasztása stabilizálódott - figyeljen az összetevőre!

Emelkedik a magasabb hústartalmú, nem műbélbe töltött, drágább virslik iránti kereslet az év végi ünnepek előtt. Az éves virsliforgalomnak átlagosan 12-15 százalékát értékesítik decemberben az üzletek - közölte a Magyar Húsiparosok Szövetségének (Hússzövetség) társadalmi elnöke. Éder Tamás kiemelte:…

Jöhet a laboratóriumban előállított hús és a rovarok ideje?

Az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testületének  jelentése felhívja a figyelmet, hogy az európaiaknak változtatniuk kell táplálkozási szokásaikon, ha meg akarnak birkózni a klímaváltozással. Az észak-európai országokban fejenként több mint 100 kilogramm húst fogyasztanak évente, Magyarországon 64 kilogrammot – mondta…

Húsmentes hús?

Ma ez még elképzelhetetlennek tűnik, de az élelmiszer-fejlesztés ebbe az irányba (is) tart. A pulykanapi szakmai tanácskozáson továbbá az is kiderült, hogy az állatjóléti szabályok betartása miként jelenthet előnyt a termékértékesítés során. A Magyar Baromfi Terméktanács és a Magyar Pulykaszövetség…

Hamarosan olcsóbb lesz a műhús, mint az igazi?

Bár a legelső, laboratóriumi hamburger előállítása még csillagászati árba került, ez hamarosan megváltozhat. A futurológus szerint a fogyasztók gyorsan megbarátkoznak majd a frankensteini emberteremtési próbálkozások után ma még sokak által »frankenételnek« nevezett műhússal - adja hírül a HVG. „Előbb-utóbb…

Megmentették a tűzből, majd megették - ez lett a kismalacok sorsa

„Tudom, hogy a vegetáriánusoknak ez nem fog tetszeni, de mi ebből élünk, nem házi kedvencnek tartjuk az állatokat” – válaszolta Rachel Rivers gazda, amikor a BBC arról a kissé ironikus történetről faggatta, amelyik egy wiltshirei tűzoltóállomás Facebook-oldaláról terjedt el. A…