Címke: gasztronómia

Magyar is versenyzett a világ legjobb "külföldi japán" séf címéért

Szeptemberben Európa legjobb "külföldi japán" séfje lett Kurkó Zsolt. Szombaton Tokióban mérte össze tudását a világ legjobbjaival a Washoku World Challenge versenyen. Kurkó Zsolt, a budapesti Sushi Sei étterem séfhelyettese az M1-en kedden azt mondta, hogy a kétnapos versenyen a…

Egy magyar pezsgő a világ legjobbja

Az elismerést a Kreinbacher Birtok nyerte el a Champagne és Pezsgő Világbajnokságon. A nem hagyományos szőlőfajtákból készült brut pezsgők világbajnoki címét nyerte el a somlói Kreinbacher Birtok Prestige Brut Magnum 2013 pezsgője a Champagne és Pezsgő Világbajnokság (CSWWC) londoni díjátadóján, a borászat…

Geresdlak, a gőzgombóc városa

Szendvicsre hasonlító gőzgombóc a Geresdlaki Gőzgombóc Fesztiválon. Liszt, tej, élesztő, étolaj - ezek a gőzgombóc alapanyagai. Hogy aztán ebből babos, káposztás vagy édes lesz, az alkotók fantáziájára van bízva. Geresdlakon bebizonyosodott, hogy folyamatos ötleteléssel a gőzgombóc-készítés hagyománya megtartható - olvasható a…

Magyar siker a torinói ízfesztiválon

A becslések szerint idén mintegy másfél millióan fordulnak meg a fesztiválon. Hatalmas érdeklődés fogadta Magyarország standját és az ott kiállított minőségi termékeket a Slow Food mozgalom gasztronómiai örökség megőrzésének szentelt nemzetközi fesztiválján Torinóban - tudósított az MTI. A nemzetközi…

Átadták Etyek felújított borászati központjait

Átadták pénteken Etyek felújított borászati központjait, a kormányzati beruházás a Pannónia Szíve turizmusfejlesztési program első megvalósult része. Tessely Zoltán, Etyek, valamint a Szent László- és Váli-völgy területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos  Etyeken sajtótájékoztatón elmondta, hogy a szőlőműveléséről nevezetes falu az…

A bor tökéletes élményének kellékei

A borfogyasztás rituáléját számtalan összetevő befolyásolja, vagy akár ronthatja el. A borozás tökéletes élményének elengedhetetlen kellékei. Dugóhúzó Rengeteg féle dugóhúzó létezik, kezdve a legegyszerűbb kiképzésű, pusztán a kézi erőre alapozó T-alakúaktól az egészen komoly elektromos szerkezetekig, amelyeknek viszont már rendesen…

Olasz Gasztronómiai Világhét lesz november végén

Az olasz gasztronómiát népszerűsítő programsorozat indul az olasz külügyminisztérium kezdeményezésére. Többek között szemináriumokkal, konferenciákkal, séftalálkozókkal, filmvetítésekkel, kóstolókkal és vacsorákkal népszerűsíti az olasz konyhát november 20. és 26. között Magyarországon is a 2. Olasz Gasztronómiai Világhét. A világhetet az olasz külügyminisztérium…

Nyugaton terjed a csapolt bor

A nyugati országok vendéglátásában már évek óta hódít, nálunk még várni kell a sörcsaphoz hasonló borcsap elterjedésére. Elmondjuk, mire számítson, aki ilyennel találkozik, és azt is, hogy miért fogja jelentősen megváltoztatni a fogyasztási szokásainkat - írja a boraszportal.hu. „Pompás…