Címke: gasztronómia

Geresdlak, a gőzgombóc városa

Szendvicsre hasonlító gőzgombóc a Geresdlaki Gőzgombóc Fesztiválon. Liszt, tej, élesztő, étolaj - ezek a gőzgombóc alapanyagai. Hogy aztán ebből babos, káposztás vagy édes lesz, az alkotók fantáziájára van bízva. Geresdlakon bebizonyosodott, hogy folyamatos ötleteléssel a gőzgombóc-készítés hagyománya megtartható - olvasható a…

Magyar siker a torinói ízfesztiválon

A becslések szerint idén mintegy másfél millióan fordulnak meg a fesztiválon. Hatalmas érdeklődés fogadta Magyarország standját és az ott kiállított minőségi termékeket a Slow Food mozgalom gasztronómiai örökség megőrzésének szentelt nemzetközi fesztiválján Torinóban - tudósított az MTI. A nemzetközi…

Átadták Etyek felújított borászati központjait

Átadták pénteken Etyek felújított borászati központjait, a kormányzati beruházás a Pannónia Szíve turizmusfejlesztési program első megvalósult része. Tessely Zoltán, Etyek, valamint a Szent László- és Váli-völgy területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos  Etyeken sajtótájékoztatón elmondta, hogy a szőlőműveléséről nevezetes falu az…

A bor tökéletes élményének kellékei

A borfogyasztás rituáléját számtalan összetevő befolyásolja, vagy akár ronthatja el. A borozás tökéletes élményének elengedhetetlen kellékei. Dugóhúzó Rengeteg féle dugóhúzó létezik, kezdve a legegyszerűbb kiképzésű, pusztán a kézi erőre alapozó T-alakúaktól az egészen komoly elektromos szerkezetekig, amelyeknek viszont már rendesen…

Olasz Gasztronómiai Világhét lesz november végén

Az olasz gasztronómiát népszerűsítő programsorozat indul az olasz külügyminisztérium kezdeményezésére. Többek között szemináriumokkal, konferenciákkal, séftalálkozókkal, filmvetítésekkel, kóstolókkal és vacsorákkal népszerűsíti az olasz konyhát november 20. és 26. között Magyarországon is a 2. Olasz Gasztronómiai Világhét. A világhetet az olasz külügyminisztérium…

Nyugaton terjed a csapolt bor

A nyugati országok vendéglátásában már évek óta hódít, nálunk még várni kell a sörcsaphoz hasonló borcsap elterjedésére. Elmondjuk, mire számítson, aki ilyennel találkozik, és azt is, hogy miért fogja jelentősen megváltoztatni a fogyasztási szokásainkat - írja a boraszportal.hu. „Pompás…

Szét van szabdalva a balatoni borvidék

Egységes régióként kellene kezelni a hatalmas potenciált rejtő balatoni borvidéket. Az alacsony felvásárlási árak miatt sokan felhagynak a szőlőtermeléssel, így vannak olyan falvak a Balaton körül, ahol teljesen megszűnt a szőlőtermelés. Sajnos nincs értéke a szőlőnek, és ez egy komoly…

Rovaralapú élelmiszerek kerülnek a boltok polcaira Svájcban

Rovaralapú élelmiszerekkel, egyebek között rovarburgerrel bővül a második legnagyobb élelmiszeráruház-lánc kínálata Svájcban, amely Európában elsőként engedélyezi az ilyen termékek árusítását. A Coop szerint a fehérjében gazdag lisztkukacból - a lisztbogár lárvája - készülő "húspogácsák" és "fasírtgolyók" augusztus 21-étől lesznek elérhetőek…