Címke: fogyasztás

Töretlen a bizalom a tojás iránt

A vásárlók alig tíz százaléka fogyaszt jelentősen kevesebb tojást és tojásból készült terméket a fipronilos botrány óta – derül ki az Élelmiszervizsgálati Közlemények legfrissebb számában közzétett NÉBIH-felmérésből. A 2017-es fipronilos tojásbotrány komolyan sújtotta az európai baromfiágazatot: a hatósági döntések alapján…

Elindult a kampány, hogy több marhahúst együnk

Jócskán elmaradunk a franciák évi 24 kg-os marhahús fogyasztásától, de még az egészségügyileg indokolt mennyiség felét se esszük meg. Aki pedig mégis a marhát választja, gyakran leragad a pörköltnél. Ezen változtatna a kamara. Hiába bővült…

Egyen malacot! Elindult a tavaszi sertéskampány

Áruházi kóstoltatásokkal, televíziós és rádiókampánnyal, valamint belföldi rendezvényeken népszerűsíti a sertéshúsfogyasztást az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT). Az április végéig futó kampányra 320 millió forintot szán az AMC. A Földművelésügyi Minisztérium támogatásából megvalósuló,…

Károsítja a környezetet a hús is

A környezetvédelem és az egészséges táplálkozás hívei mind több országban lobbiznak azért, hogy ne csak a dohányzást adóztassák, hanem a húsfogyasztást is - az utóbbi ugyanis súlyosan terheli a környezetet és veszélyes lehet az egészségre. Az újfajta adó hívei arra…

A húskészítmények fogyasztása stabilizálódott - figyeljen az összetevőre!

Emelkedik a magasabb hústartalmú, nem műbélbe töltött, drágább virslik iránti kereslet az év végi ünnepek előtt. Az éves virsliforgalomnak átlagosan 12-15 százalékát értékesítik decemberben az üzletek - közölte a Magyar Húsiparosok Szövetségének (Hússzövetség) társadalmi elnöke. Éder Tamás kiemelte:…

Többet költünk a karácsony közeledtével a borokra

Az ünnepi asztalra szánt palackokat, illetve az ajándékba vásárolt borokat egyértelműen a magasabb minőségi kategóriából választják ki a vásárlók. Az ünnep közeledtével az alkoholos italok, különösképpen a borok iránti kereslet is megnő a hazai piacon. Ezekben a hetekben jóval több…

Jöhet a laboratóriumban előállított hús és a rovarok ideje?

Az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testületének  jelentése felhívja a figyelmet, hogy az európaiaknak változtatniuk kell táplálkozási szokásaikon, ha meg akarnak birkózni a klímaváltozással. Az észak-európai országokban fejenként több mint 100 kilogramm húst fogyasztanak évente, Magyarországon 64 kilogrammot – mondta…

Így tudjuk megkülönböztetni a magyar halat a tengeritől

Új védjegyet vezet be a Földművelésügyi Minisztérium (FM), illetve a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet a magyar hal minőségének garantálására - jelentette be Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter sajtótájékoztatón pénteken, Budapesten. Fazekas Sándor kiemelte, hogy Minőségi magyar hal tanúsító védjegynek…