Címke: fenntarthatóság

Az étrendváltás menthet meg a klímaváltozástól

A növényi eredetű ételekben gazdag, de húsban szegény flexitáriánus étrendre való áttérés, az élelmiszerhulladék felére csökkentése, valamint a mezőgazdasági termelés fejlesztése a három kulcslépés, hogy az emberiség fenntartható jövőt építsen ki magának 2050-re. A Nature…

Épülőben a világ első vízen lebegő farmja

Hollandiában nem mindennapi módon küzdenek a környezeti terhek csökkentéséért. Idén nyitja meg kapuit a világ első, nem szárazföldi tejüzeme aRotterdam kikötőjében. A "lebegő farm" fő célkitűzése, hogy a város környezettudatosabb módon tudja előállítani élelmiszereit - olvasható a 

Menővé tennék az agrármunkát a fiataloknak

A csúcstechnológiával felszerelt létesítmény mellett oktató- és látogatóközpontot is épült Kocatelepet, illetve egy oktató- és látogatóközpontot adtak át csütörtökön Somogy megyében. A somogyszobi Nagybaráti-pusztán tartott ünnepségen Nagy István agrárminiszter egyebek mellett a versenyképesség növelésének szükségességéről beszélt…

2030-ra 27 százalékra kell nőnie a megújuló energia arányának

Az Európai Uniónak teljes energiafogyasztása legalább 32 százalékát megújuló forrásokból kellene fedeznie 2030-ra, hogy biztosítsa a megváltozó globális energiapiacon is az Európai Unió versenyképességét - közölte az Európai Bizottság csütörtökön. A tájékoztatás szerint az uniós bizottság javaslatában az szerepelt, hogy a…

KUKAkulTÚRA - kirándulás a hulladékfeldolgozó üzemek rejtélyes világába

Közel 50 üzembe látogathatnak el az érdeklődők, hogy végigkövessék a hulladék útját, a a Földművelésügyi Minisztérium által szervezett ingyenes program keretében 2018. május 11-én és 12-én. A rendezvényhez csatlakozó hulladékkezelő- és hasznosító üzemek ezen a hétvégén megnyitják kapuikat és bepillantást engednek…

A készülő budapesti klímastratégia kritikája

Előrelépést jelent ugyan, de még sokat kell dolgozni Budapest Klímastratégiáján – ezt állapította meg a Levegő Munkacsoport. A szervezet szerint komoly hiányossága a stratégiai tervezetnek, hogy a levegőben lebegő apró méretű szilárd részecskéket (PM) nem számítja be az éghajlatot károsító szennyezők…

Húsfogyasztásunk csökkentése egy lépés lenne környezetünk védelméért

A hústermelés óriási tempóban nő világszerte, ökolábnyoma pedig nem csekély. Az állattenyésztés externáliái, kedvezőtlen környezeti hatásai azonban nincsenek beárazva a kész húsipari termékbe. Ezen változtatnának a zöldek.  A zöldek körében egyre erősödnek azok a hangok, melyek…

Porzó drónok, építőanyag nádból - ötletek a zöld innovációk csokrából

A környezetünk megóvását és a zöld életmódot szolgáló termékek, eljárások fejlesztése egyre inkább középpontba kerül, a nagyvállalatok többsége is a zöld megoldások felé fordul. Az innovációs törekvések fő mozgatórugója a fenntarthatóság, így sorra születnek az ezt elősegítő forradalmi újdonságok a…