Címke: feldolgozás

Ismerje meg a zöldség- és gyümölcsfeldolgozás világát

A zöldség- és gyümölcsfeldolgozással folytatódik a „tanuljunk együtt” szakmai gyakorlati napok A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) „Tanuljunk együtt” című ingyenes szakmai programsorozatának keretein belül az őszi félévben is meghirdeti a zöldség- és gyümölcsfeldolgozás tematikájú rendezvényét. A NAK Élelmiszeripari Igazgatósága…

Az értékes szőlőmag felhasználásának egyik módja

Példaértékű és egyedi technológia alkalmazásával gyártanak magas antioxidáns-tartalmú, szőlőmagőrlemény-alapú táplálékkiegészítőket Villányban. Az uniós támogatással megépült üzemet nemrég avatták fel. Speciális, az eddig ismerteknél nagyságrendekkel nagyobb és kitűnő felszívódású, szőlőmagőrlemény-alapú táplálék kiegészítőket gyártanak a Bock Borászat Kft.-nél. Az ebből készült tabletta…

Kevés magyar fűszerpaprika terem

Egyre csökken az országban a fűszerpaprika termőterülete, részben a termesztés költségessége miatt. Ameddig a 2000-es évek elején még hatezer hektáron foglalkoztak a növény termesztésével a gazdálkodók, ma már alig kétezer hektáron terem fűszerpaprika. Kalocsán eközben jelentős fejlesztést adtak át tegnap.…

Fokozatosan drágulhat a sertéshús

A feldolgozás költségének az utóbbi hónapokban tapasztalt növekedése miatt fokozatosan drágulhatnak a sertéshús készítmények. Az elmúlt két és fél évben jelentősen nőtt az élősertés ára. Az ezzel járó többletköltséget a húsiparnak nem sikerült áttolnia a kiskereskedelem felé, tehát nem mutatkozik…