Címke: élelmiszergazdaság

Tízezer tonna megmentett élelmiszer, százezreknek segítség

Míg napjainkban világszerte hatalmas élelmiszerpazarlás zajlik, egyre nagyobb hangsúlyt kap az élelmiszer-feleslegek megmentése is. Az Élelmiszerbank két fő célja, hogy csökkentse az élelmiszerpazarlást és mérsékelje a nélkülözést. A tavalyi évben a korábbi eredmény közel kétszeresét, 9 300 tonna élelmiszert mentett…

Magyarország elismerő helyezést kapott az FSI listán

Az élelmiszer-fenntarthatósági index (FSI - Food Sustainability Index) 34 ország helyzetét értékeli három pilléren keresztül: a táplálkozási kihívások, fenntartható mezőgazdaság, valamint az élelmiszer-veszteség és -hulladék. A gyűjtött adatok összesített eredménye szerint Magyarország bekerült a TOP 9 ország közé. A Barilla…

Hazai termékek bősége az élelmiszerboltokban

Az élelmiszereknél sikerült elérni, hogy a boltokban 80 százalék legyen a hazai termékek aránya, az importtal szemben. Valamint a tervek szerint nőni fog a családi gazdaságok területi részesedése. Most 80-85 százalék a magyarországi termék, ugyanis az…

Miért drágul a vanília?

Ahogyan a fejlett országokban egyre több természetes élelmiszert fogyasztanak, úgy szorul ki bizonyos fogyasztói rétegek kívánságai közül a kristály vanília. Ez vezetett odáig, hogy egy csomag madagaszkári vanília éppen tízszer annyiba kerül, mint öt évvel ezelőtt. A drágulás jó hír…

Drágulnak a főbb élelmiszerek világszerte

Tovább emelkedtek az élelmiszerárak a nemzetközi piacokon, leginkább a tejtermékek, a gabona- és húsfélék drágulása miatt - közölte az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) az MTI-vel. A FAO élelmiszerár-indexe, amely az öt legfontosabb termékcsoport árváltozását követi, júniusban 1,4 százalékkal…