Címke: élelmiszer

Búzát ültethetnek rizs helyett a japán farmerek

Lejár a négy évtizede bevezetett állami rizspiaci szabályozás. Lépést kell tartani a változó igényekkel is. A japán tésztaleves, a ramen is megkezdte világturnéját, akárcsak a szusi. És ahogy egyre nő a szusi-bárok száma, úgy nyílnak a nyugati világ nagyvárosaiban is…

Könnyen lépre csalják a vevőket a mézhamisítók

A hamisítók évről évre egyre ügyesebbek. A méhészek szerint is nehéz különbséget tenni az eredeti és a hamisított méz között. A mézjelentés kapcsán az utóbbi időben sokat olvashattunk arról, hogy milyen nehéz dolga is van a vevőknek szerte az Európai Unióban, hogyha minőségi…

Málnaágyon érlelik és Békésben főzik az ország kézműves sörét

A győztes sör harminc százalék gyümölcsből készült ital, melyet málnaágyon érlelnek és a világ egyik legjobb búzaélesztője mellett búzamaláta, pilseni maláta és magnum komlók felhasználásával készül. A Békésszentandráson működő Szent András Sörfőzde terméke lett az ország söre a Beerselection sörszaküzlet…

Januártól ismét csökken néhány élelmiszer áfája

A kormány célja, hogy a legfontosabb élelmiszereket a lehető legkisebb áfa terhelje, ezért 2018-ban is tovább folytatjuk a legfontosabb élelmiszerek áfájának-csökkentését. Januártól 27 százalékról 5 százalékra csökken a fogyasztási célú halakra, illetve a sertés élelmezési célra alkalmas vágási…

Az önkormányzat is támogatja a hagyományos makói hagymafajtákat

Hat, a hagyományos makói hagymafajták termesztésével foglalkozó helybeli gazdának nyújt egyenként 3 milliós pályázati támogatást a makói önkormányzat. Ezt például gépvásárlásra tudják fordítani. A mostani szélsőséges időjárási viszonyok között már nagyon nehéz a termelésből befolyt összegből beruházni. Fejleszteni pedig kell:…

Karácsonyi halak a hortobágyi halfeldolgozóból

A hortobágyi halak 80 százaléka ponty, a többi busa, amur, illetve ragadozó, harcsa és süllő. A karácsony előtti időszakban mintegy 100 tonna halat szállítanak naponta az ország legnagyobb halgazdaságából a kereskedőkhöz - jelezte a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. vezérigazgatója pénteken. Simon…

A húskészítmények fogyasztása stabilizálódott - figyeljen az összetevőre!

Emelkedik a magasabb hústartalmú, nem műbélbe töltött, drágább virslik iránti kereslet az év végi ünnepek előtt. Az éves virsliforgalomnak átlagosan 12-15 százalékát értékesítik decemberben az üzletek - közölte a Magyar Húsiparosok Szövetségének (Hússzövetség) társadalmi elnöke. Éder Tamás kiemelte:…

Rákaptak a tehetős kínaiak a spanyol sonkára

Többet termelni nem egyszerű a „makkon hízott” spanyol sonkából. A spanyolok imádják a sonkájukat. A turisták hamar megtanulják, ha betérnek egy vendéglőbe, és azt mondják, hogy jamón ibérico de bellota, a hajszálvékony sonkaszeletek, ropogós kenyér és vörösbor jelenik meg az…