Címke: élelmiszer

Az Európai Parlament felére csökkentené a kidobott élelmiszert

Felére csökkentenék az Európai Unióban kidobott élelmiszer mennyiségét 2030-ra az Európai Parlament plenáris ülése által kedden elfogadott állásfoglalás alapján. A nagy többséggel elfogadott határozatban kérték az Európai Bizottságot, hogy könnyítse meg a fogyasztásra alkalmas eladatlan élelmiszerek jótékonysági célú adományozását és…

Naponta 1,4 millió ehető banánt dobnak a szemétbe a britek

Az elpazarolt déligyümölcs értéke évente eléri a 80 millió fontot (25 milliárd forintot) - derült ki egy kormányzati jelentésből. A fogyasztók 30 százaléka elismeri, hogy már akkor kidobja a banánt, ha kicsit megsérült vagy a héján sötét foltot lát. 13…

Farmerpiac az aranyláz földjén

Több hónapra előre vásárolnak be zöldségből, gyümölcsből a Kanada északnyugati és legkisebb, mindössze 482 ezer négyzetkilométer nagyságú területén. Az egykori aranyláz helyszínén, távol mindentől a közösségi piac az egyetlen formula, amellyel friss élelmiszerekehz juthatnak az ott élők. A Yukon Agricultural…

Földhűtő, az újra feltalált tárolópince

Manapság egyre többen fedezik fel újra a háztartásban a hagyományos, gazdaságos megoldásokat, melyek alternatívát jelenthetnek az egyre inkább teret hódító gépfüggőséggel szemben. E feléledő hagyományok közé tartozik a földhűtő is, melynek nagy előnye, hogy elektromos áram nélkül tartja hidegen az…

Ehető tányérokkal a túlfogyasztás ellen

Környezetvédelmi megfontolásokból is, az egyik budapesti bisztróban ehető tányérban szolgálják fel az ételeket. Keve Zsuzsa tulajdonos elmondta, a rendhagyó tárgy búzakorpa és víz keveréke, semmilyen kötőanyagot nem használnak hozzá, és komposztálhatók is. A gyártása során magasnyomáson préselik, a belső felülete…

Mennyi tápanyag vagy kórokozó van az ételekben? Mindent kimutat az új Scio szenzor

Az új Scio szenzorral 5 másodpercen belül megtudhatjuk, hogy egy adott élelmiszer, kozmetikum, vagy gyógyszer milyen hatóanyagokat, vagy kórokozókat tartalmaz. Az új H2 applikáció a SCIO szenzor mobil változata, mellyel bárki azonnal letöltheti egy bevásárlóközpontban, hogy az adott élelmiszer mennyi…

A zöldségpucolás vitaminpazarlás

A sütés-főzés és a salátakészítés egyik legunalmasabb feladatai közé tartozik a zöldséghámozás, pucolás, aprítás: a legújabb kutatások szerint azonban a legelső lépéstől ajánlott megszabadulni. Amy Gorin, a hollywood-i sztárok dietetikusa és étkezési szakértője szerint nemcsak felesleges, hanem egyenes káros megpucolni…

Vége a penészes élelmiszereknek – ausztrál találmány a pazarlás ellen

A Perth városában lévő Murdoch University kutatója, Dr. Kirsty Bayliss kifejlesztett egy technológiát a friss élelmiszerek kezelésére. Az úgynevezett „Breaking the Mould” (a mould penészt jelent) kezelés során a levegőn keresztül vezetik az elektromosságot két elektróda között, ez az áram…