Címke: élelmiszer

Jól teljesített az őszi mézkampány

A kezdeményezés célja, hogy a mézfogyasztás a következő években stabil növekedést mutasson. Várakozáson felüli sikerrel zárult az őszi mézfogyasztást ösztönző kampány, amelynek üzenete 100 feletti oktatási és nevelési intézményben több mint 160 ezer gyermekhez jutott…

Ismerje meg a gluténmentes ételeket

„Élelmiszeripari kézikönyv” című sorozatot indított el a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A kiadványok a hazai élelmiszer-előállítói kör tájékoztatását, ismereteik bővítését, valamint a minőségi élelmiszerek előállításának támogatását segítik. A sorozat első része az élelmiszeripari alapfogalmakat mutatta be, melyet…

Tonhal és avokádó: mi a közös bennük?

Chile-ben már évek óta kutatják, hogy miként akadályozhatnák meg a tonhalhús kiszáradását és oxidációját is. A Santiago Egyetem Élelmiszertudományi és Technológiai Karán 3 éve zajlanak a kutatások a tonhal élelmiszeripari tartósításával kapcsolatos organoleptikus változásairól.

Az étrendváltás menthet meg a klímaváltozástól

A növényi eredetű ételekben gazdag, de húsban szegény flexitáriánus étrendre való áttérés, az élelmiszerhulladék felére csökkentése, valamint a mezőgazdasági termelés fejlesztése a három kulcslépés, hogy az emberiség fenntartható jövőt építsen ki magának 2050-re. A Nature…

A "csúnya" gyümölcsöket és a zöldségeket is elfogadják a német boltok

Az idei aszályra tekintettel a Rewe és a Penny szépséghibákkal is elfogadja a gyümölcsöt és a zöldséget. A Rewe-csoport, amelyhez a Penny üzletlánc is tartozik, az idei aszály miatt a forma és színhibás gyümölcsöket, zöldségeket és burgonyát is elfogadja.  -…

Ha McDonald's-ban jár, ilyen salátát fogyaszt

A balástyai Becsey kertészet 2000 óta biztosítja a gyorsétteremnek a salátát. Aki hamburgert eszik bármelyik magyarországi McDonald's-nál, a balástyai Becsey kertészet salátáját ropogtatja. Becseyék évente több mint 1000 tonna salátát termelnek, 2000 óta egy feldolgozócégen keresztül az amerikai gyorsétteremlánc partnerei…

Tudjon meg mindent a sajtokról

Juh- és kecsketej feldolgozása témában szervez franciaországi tanulmányutat a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A program a résztvevők technológiai ismereteit bővíti, francia tapasztalatokkal segít az egyéni és családi állattartásból származó kecske-, és juhtej feldolgozásában, piacképes termékek előállításában és piacra juttatásában -…

További magyar termékeket juttatnának a német piacra

Harmadszorra rendezték meg a Düsseldorfi Magyar Napokat. Az Agrárminisztérium (AM) nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára hazánk kiváló minőségű mezőgazdasági termékeinek németországi piacra jutásáról egyeztetett az Észak-Rajna-Vesztfáliai tartomány fővárosában - olvasható a tárca oldalán.