Címke: élelmiszer-minőség

Vigyázzon, hogy milyen tököt fogyaszt!

Az őszi időszakban a hazai piacokon és áruházakban is egyre nagyobb számban jelennek meg a tökfélék, amelyek egyes esetekben gyomorgörcsöt, hányását, hasmenést és kiszáradást is okozhatnak. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a vásárlók figyelmét, hogy a tökfélék családjába tartozó…

El fogják venni a robotok a munkákat?

A robotika nagy hatással van az élelmiszerellátási láncra. Csakúgy, mint egyéb területeken, a gyártóvállalatok az élelmiszeriparban is – különös tekintettel a feldolgozatlan élelmiszerekre – egyre jobban támaszkodnak robotokra - olvasható az Universal Robots közleményében.

800 kilogrammnyi jelöletlen étrend-kiegészítőt vontak ki a forgalomból

A termékekről semmilyen nyomon követési dokumentációt nem találtak a hatóságok. Nem nyomon követhető, illetve lejárt minőségmegőrzési idejű étrend-kiegészítőket és étrend-kiegészítő alapanyagokat vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), melyek össztömege…

Garantált a jó minőségű hazai élelmiszer

A szigorú ellenőrzések garantálják a jó minőségű magyar élelmiszereket. Garantáltan jó minőségű a magyar élelmiszer, miután szigorú ellenőrzésen megy keresztül, ezért is érdemesebb a vásárlóknak magyar terméket választaniuk - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK)…

Elismerésre méltó a magyar csokoládégyártás

A magyarországi csokoládégyártás érzékelhetően a minőség irányába mozdult el, egyre több a magas kakaótartalmú és a kézműves termék - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter pénteken Szerencsen sajtótájékoztatón, amelyet egy gazdafórum előtt tartott. A miniszter ismertette: tavaly és tavalyelőtt tizennyolcezer tonna…

Az Unió felismerve a kettős élelmiszer-minőséget, kampányt indít ellene

Az élelmiszerek kettős minősége: bizonyos multinacionális cégeknél általános jelenség, hogy a később csatlakozott uniós tagállamok vásárlóinak megtévesztésére és becsapására épülő üzletpolitikát folytatnak, azaz gyengébb alapanyagokból készült élelmiszereket árulnak a kelet-európai országok legtöbbjében.  Az Európai Bizottság és a…