Címke: egészség

Magyarország a befutó az elhízás versenyében

Egy friss felmérés szerint mi számítunk Európa legelhízottabb nemzetének. Világszinten pedig a 4. helyen áll az ország - közölte a Magyar Elhízástudományi Társaság (MET) a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) legfrissebb jelentését idézve.

A vörösbor a fogak jó barátja

Az eddig sem volt titok, hogy a vörösbor milyen sok  jótékony egészségügyi hatással rendelkezik, de ha a fogainkra esett a szó, eddig inkább a vörösbor okozta elszíneződés jutott eszünkbe. Pedig egy jó bor valójában kifejezetten jót tesz a fogzománcnak is.…

A barna cukor mítosza

Sokan szívesebben választják az egészségesebbnek gondolt barna cukrot a hagyományos kristálycukorral szemben. De vajon tényleg egészségesebb is? Az egészségtudatos emberek komolyan veszik a táplálkozást, a diétát és a megfelelő alapanyagok kiválasztását. Minden élelmiszernek, amelyet megvásárolnak, tisztában vannak az egészségügyi előnyeivel.…

Kiderült: a halálozások tíz százalékáért a légszennyezettség felelős

Jelentős probléma a nem megfelelő fűtés, melynek hatására káros anyagok kerülnek a légkörbe. A halálozások mintegy tíz százalékáért a légszennyezettség felelős Magyarországon - közölte az Országos Közegészségügyi Intézet levegőhigiénés és aerobiológiai osztályának vezetője pénteken az M1 aktuális csatornán. Szigeti Tamás…

Egyre többet költenek a magyarok zöldségre és gyümölcsre

Egy kutatás szerint évente 330 milliárd forintot költünk zöldségre és gyümölcsre. A vásárlásnál a három fő szempont a széles választék, a jó minőség és a kedvező ár. A hazai háztartások évente 165 kilogramm zöldséget és 89 kilogramm gyümölcsöt vásárolnak, évente…

Nagyon egészséges, mégis keveset eszünk belőle

Az utóbbi években jelentősen nőtt a gombatermesztés hazánkban, ám a fogyasztása csak lassan emelkedik. A 2008-as 18 ezer tonnás mennyiségről 2016-ra közel 30 ezer tonnára bővült a haza gombatermesztés, ennek ellenére csupán 1-1,5 kilogrammot eszünk belőle évente – összegzi…

Hogyan csökkenti az eper az öregedés mentális hatásait?

A tudósok további bizonyítékokat találtak arra, hogy egy, az eperben természetesen előforduló vegyület csökkenti az egereknél a korral együtt járó kognitív hiányosságokat és gyulladásokat. A csapat munkája egy korrábi tanulmányukon alapul a fisetin antioxidáns terén, ami segíthet a korhoz kötött…

A kullancs új gyógyszerek "aranybányája" lehet egy új tanulmány szerint

A kullancs nyálában található fehérjéket veszélyes szívbetegség gyógyítására lehet felhasználni - állapították meg oxfordi kutatók a Scientific Reports aktuális számában megjelent tanulmányukban. A fehérje megszünteti a gyulladást, amely szívizomgyulladást, végső soron szívelégtelenséget okozhat, de az "aranybányának" nevezett anyag arra is…