Hírek

Super 12, a borok legjobbjai

Kihirdették a Magyar Bor Nagydíj győzteseit.  A Magyar Borszakírók Köre, amely két éve alakult és jelenleg 26 tagja van, második alkalommal teszi közzé azoknak a száraz és félszáraz, fehér és vörös boroknak a "Super 12" listáját, amelyeket az…

Megadjuk a módját az ünnepi koccintásnak is!

A Törley felmérése szerint, évről-évre többen vásárolnak prémium minőségű pezsgőt, amely az ünnepi időszakban még jelentősebb. Magyarországon évente mintegy 20 millió palack, megközelítőleg 150 ezer hektoliter pezsgő fogy, az idén mennyiségben enyhe, értékben kétszámjegyű növekedést prognosztizálnak a szakemberek - közölte…

Elmaradnak a nyugati országok a magyar bor idei mennyiségétől

Míg a világ össztermelésének több mint felét adó Olaszország, Franciaország és Spanyolország borászatai mélypontról beszélnek, addig Magyarország bortermelése szárnyalt idén. A Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Szervezet, az International Organisation of Vine and Wine (OIV) előrejelzése szerint a világ idei bortermelése…

A 3 decis borospalackoké lenne a jövő?

A változó borfogyasztási szokásoknak megfelelve egyre több alternatív borcsomagolási módszer tűnik fel a piacon. Nem csak a palackméretek változatossága szolgálja ki a fogyasztói igényeket, de az üveg mellett számos más csomagolóanyag is szerepet kap. 2017 októberében a brit Waitrose szupermarket…

Már nem csak az édes tokaji borokat keressük

A tokaji borok palettáján a nemzetközileg ismert aszú mellett egyre inkább ismertebb lesz a száraz borok is. A jövőben pedig egyre több kiváló minőségű pezsgő is piacra kerülhet a borvidékről. A térség egyik legnagyobb pincészete, a Dereszla is ezen a…

Tokaji aszú a világ száz legjobb bora között

A világ borszaksajtójának egyik legnevesebb magazinja, a Wine Enthusiast kedden publikált Top 100-as listáján 20. helyezést érte el a Dereszla Pincészet 2009-es évjáratú ötputtonyos aszúbora. Közleményükben azt írták: ez az elismerés nemcsak a Dereszla Pincészet, hanem a tokaji borvidék és…

A bor tökéletes élményének kellékei

A borfogyasztás rituáléját számtalan összetevő befolyásolja, vagy akár ronthatja el. A borozás tökéletes élményének elengedhetetlen kellékei. Dugóhúzó Rengeteg féle dugóhúzó létezik, kezdve a legegyszerűbb kiképzésű, pusztán a kézi erőre alapozó T-alakúaktól az egészen komoly elektromos szerkezetekig, amelyeknek viszont már rendesen…

Olasz Gasztronómiai Világhét lesz november végén

Az olasz gasztronómiát népszerűsítő programsorozat indul az olasz külügyminisztérium kezdeményezésére. Többek között szemináriumokkal, konferenciákkal, séftalálkozókkal, filmvetítésekkel, kóstolókkal és vacsorákkal népszerűsíti az olasz konyhát november 20. és 26. között Magyarországon is a 2. Olasz Gasztronómiai Világhét. A világhetet az olasz külügyminisztérium…