Hírek

Döbbenetesen kevés tejterméket fogyasztanak az iskolások

A 10-12 éves korú gyermekek közel fele a mindössze hetente néhány alkalommal, fogyaszt magas kalcium tartalmú tejtermékeket, például joghurtot – derült a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által, 860 gyermek megkérdezésével készített országos felmérésből. A felmérés rávilágított arra is, hogy a…

Rovaralapú élelmiszerek kerülnek a boltok polcaira Svájcban

Rovaralapú élelmiszerekkel, egyebek között rovarburgerrel bővül a második legnagyobb élelmiszeráruház-lánc kínálata Svájcban, amely Európában elsőként engedélyezi az ilyen termékek árusítását. A Coop szerint a fehérjében gazdag lisztkukacból - a lisztbogár lárvája - készülő "húspogácsák" és "fasírtgolyók" augusztus 21-étől lesznek elérhetőek…

Chili con Soja a német sörházban

​Egyre kevesebb sertéshúst fogyasztanak a  németek, és ez a tendencia folytatódni látszik. A statisztikai adatok azt mutatják, hogy 2005 óta folyik a csökkenés, és csupán 2011-től az elmúlt év végéig 10 százalékkal 2 millió tonnára mérséklődött a fogyasztás, míg ez…

Megszületett a pizzahosszúság új világrekordja

Kaliforniában elkészítették a világ eddigi leghosszabb pizzáját. Egy nápolyi készítményt sikerült letaszítani a trónról. Kaliforniai megszállottak állították fel a pizzahosszúság legújabb rekordját. Az általuk elkészített, mondhatni puritán, paradicsomos-sajtos verzió az eddigi csúcstartónál még közelebb merészkedett a két kilométeres lélektani határhoz.…

Ismét kampány indul a nyúlhúsfogyasztás népszerűsítésére    

Országos kampány indul a nyúlhúsfogyasztás belföldi népszerűsítésére - jelentette be a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára egy szakmai konferencián Kaposváron. Hazánk jelenleg Európa legnagyobb nyúlhúsexportőrének számít, ugyanakkor a belföldi nyúlhús fogyasztásában a rangsor végén áll. Itthon a becsült nyúlhúsfogyasztás fejenként…

A Piros Arany is amerikai kedvenc lett!

Az egyik legnagyobb amerikai gasztroportál, a Food52 egy bőséges és alapos összeállítást készített a világ legkedveltebb paprikakrémeiről. Egészen meglepő, hogy szerepel az összeállításban a Piros Arany is, méghozzá az első helyen... Persze nem rangsorról van szó a Food52 cikkében, a…

Zöldségek, melyek egészségesebbek főzve, mint nyersen

Általában elmondható, hogy a zöldségek egészségesebb nyersen, mint bármilyen módon elkészítve, de mint minden szabály alól, itt is vannak kivételek, és léteznek olyan növények, melyek hasznos tulajdonságai jobban érvényesülnek némi főzőcskézés után, mint alapállapotában. Ezekről készített listát a sokszinuvidek.24.hu…

Mit érdemes tartósítani és hogyan? 

A kertünkben frissen leszedett zöldségekhez semmi nem fogható, de azért az sem utolsó dolog, amikor az érési szezon elmúltával is tudunk falatozni belőlük. A tartósítás ősi módszer az élelmiszerek eltevésére, ma már nemcsak a kamrában van mód tárolnunk őket, hanem…