Hírek

Új szín a csokoládék palettáján

A magyar csokoládéfogyasztók Európában az elsők között, svájci és olasz társaikat is megelőzve juthatnak a különleges kakaóbabból készült, rózsaszínű csokoládéhoz. Januárban nagy érdeklődés közepette jelentette meg Japánban a különleges, rubin csokoládéval készült édességét a Nestlé. A cég egyik…

Érdekli, hogy milyen tartalom van az élelmiszervédjegyek mögött?

Megjelent az online védjegytár, ahol egy helyen, kereshető formában érhető el az élelmiszereken szereplő tanúsító védjegyek listája. A Kormány tavaly augusztusban az élelmiszerek minőségének emelését, a vásárlói tudatosság fejlesztését, valamint a hatósági tevékenység hatékonyságának növelését tűzte ki célul, az 1519/2017 (VIII.4.)…

Biztonságos a magyar sertéshús

Az afrikai sertéspestis megjelenése után is biztonságos a magyar sertéshús, mivel a szigorú állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági szabályok miatt kizárt a fertőzés, ráadásul az emberre egyébként veszélytelen vírust csak vaddisznókban mutatták ki - közölte csütörtökön a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).…

Ismét szennyezett fűszerköményre figyelmeztet a Nébih

Ismét szennyezett fűszerköményre figyelmeztet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), miután újabb atropin okozta ételmérgezésekről értesült. A hivatal közölte, hogy a területileg érintett kormányhivatalok haladéktalanul elindították az események kivizsgálását, a Nébih pedig megkezdte a termékcsoport mintavételekkel egybekötött célellenőrzését. A közleményben…

A tudatos táplálkozás több szeméttel jár?

Többet pazarolnak azok akik egészségesen táplálkoznak – mutatták ki amerikai kutatók egy tanulmányban, amely szerint az amerikaiak fejenként naponta 422 gramm élelmet dobnak ki. A PLOS ONE tudományos folyóiratban megjelent tanulmányukban a szakemberek amerikai adatbázisok alapján úgy becsülték, hogy 2007…

Kézműves minőség megvalósítására törekszik a húsüzem

A kaposvári húsüzem példaértékű lehet az önkormányzat és helyi vállalkozások együttműködésében – mondta Massimo Rustico, Olaszország budapesti nagykövete a Kométa 99 Zrt. keddi fővárosi sajtótájékoztatóján. Hozzátette, az olasz családi tulajdonban álló cég fontos szerepet tölt be a két ország közötti…

Önkormányzati húsfeldolgozó üzemet avattak Hajdúböszörményben

Hetente 3 tonna pácolt és füstölt terméket, 5 tonna felvágottat és 2 tonna zsírt állítanak elő. A 268 millió forintos beruházást 238 millióval támogatta a közfoglalkoztatási program keretében a Belügyminisztérium. Kiss Attila (Fidesz-KDNP), Hajdúböszörmény polgármestere emlékeztetett rá, hogy egy évvel…

Elismerésre méltó a magyar csokoládégyártás

A magyarországi csokoládégyártás érzékelhetően a minőség irányába mozdult el, egyre több a magas kakaótartalmú és a kézműves termék - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter pénteken Szerencsen sajtótájékoztatón, amelyet egy gazdafórum előtt tartott. A miniszter ismertette: tavaly és tavalyelőtt tizennyolcezer tonna…