Hírek

Új őrlési technológia – stabilabb liszt

Új őrlési technológiát vezetett be szekszárdi üzemében a tatabányai székhelyű Sikér Malomipari Zrt., amellyel hosszú távon stabil minőségű lisztet lehet előállítani. A technológiát 2,5 éves, 464 millió forintos kutatás-fejlesztési projekt keretében dolgozták ki, amelyhez a zrt. 286 millió forint európai…

„Hal helyett hálót” adott 53 településnek az Élelmiszerlavina

Ötvenhárom településen, összesen 110 hektárnyi földterületen indult el a tavaszi munka a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta Élelmiszerlavina programjában. Az itt megtermelt egészséges élelmiszernövények, zöldségfélék nehéz sorsú emberekhez kerülnek majd. A program történetében eddig 100 ezer ember…

A kormányzat támogatja az egészséges élelmiszerek előállítását

Az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkárság támogatja az egészségesebb élelmiszerek előállítását és az egészséges táplálkozás előmozdítását - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára. Zsigó Róbert, az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetségének (ÉFOSZ) Az élelmiszeripar a fogyasztók egészségéért: tegyünk…