Hírek

Vizsgálat a haltermékek élelmiszer-biztonságáért

A magyarországi édesvízi halfogyasztásra és a halkereskedelemre is nagy hatással lehet az a most induló, másfél milliárd forintos projekt, amelynek során „tótól az asztalig” megvizsgálják a vizeket, üledékeket, a halakat ért stresszhatásokat, a feldolgozási technológiákat, valamint új, költséghatékony vizsgálati módszereket…

Uniós jogszabályoknak kell garantálni az élelmiszerminőséget!

Elfogadhatatlan, hogy az élelmiszerek minőségével kapcsolatban egyes cégek másodrendű uniós állampolgároknak tartják a közép-kelet-európai lakosokat - jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Brüsszelben, az EU-tagországok szakminisztereinek mezőgazdasági és halászati tanácsülésének szünetében a közmédia újságíróinak nyilatkozva. Fazekas Sándor "vérlázítónak" nevezte, hogy…

Harcot hirdetett a kormány a rossz minőségű élelmiszerek ellen

Átírták a Magyar Élelmiszerkönyv pékárura és húskészítményekre vonatkozó részét. Jobb minőségű étel kerülhet ezután az asztalunkra. Lássuk, milyen termékeket érint az új élelmiszerszabályozás. A Magyar Élelmiszerkönyv azoknak az előírásoknak a gyűjteménye, melyek megszabják a betartandó élelmiszerminőségi, élelmiszer-jelölési és élelmiszer-biztonsági követeményeket.…

Mi kerül a levesbe? Magyar pultokra is silányabb termékeket hoznak a multik

A hazai hatósági vizsgálatok eredményei is alátámasztják, hogy a multinacionális élelmiszergyártók eltérő minőségű termékekkel látják el a nyugat-európai és a kelet-közép-európai régió boltjait. A Földművelésügyi Minisztérium szerint a problémát uniós szinten kell kezelni. A jogi környezet nem a legkedvezőbb, a…

Az emberiség negyede vérszegény, százból ketten pedig lisztérzékenyek

Csaknem minden negyedik ember vérszegény a világon, amely nagyrészt a gyermekkori vashiánynak köszönhető – derül ki a WHO (World Health Organization) adataiból. A vashiány az egyik leggyakoribb betegség a gyermekek körében, de a lisztérzékenység is közel 3 millió embert érint…

Sajtkészítés látványosan - az olasz vezetésű sajtmanufaktúra képzést is indít

A magyarországi minőségi sajtfogyasztás meghonosítása érdekében, oktatással egybekötve, olasz sajtmester vezetésével nyitott látvány sajtmanufaktúrát Veresegyházon a CBA. A termék és a gyártás bemutatójával egybekötött sajtótájékoztatón Fodor Attila, a magyar üzletlánc kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a helyben előállított termelői tejből 900…

Kóser vágóhíd épül Csengelén

Zöldmezős beruházással, mintegy 2,8 milliárd forintból kóser vágóhíd és baromfi-feldolgozó épül a Csongrád megyei Csengelén, a két ütemben megvalósuló fejlesztés végén az üzem 260 embernek ad majd munkát - tájékoztatta a Quality Poultry Baromfifeldolgozó és Kereskedelmi Kft. (QP Kft.) ügyvezetője…

Világvásáron a magyar termékek

  Az előzetes becslések szerint csaknem 1,3 milliárd euró értékben vásárolt magyar agrár-élelmiszeripari termékeket tavaly Németország. A kivitel az idén tovább bővülhet, az érdeklődést fokozhatja, hogy a legrangosabb európai szakkiállításon, a berlini Zöld Héten hazánk díszvendégként mutatkozik be a napokban.…