Hírek

Lehetséges, hogy az alma kívül-belül piros legyen?

Igen, ez nem átverés! A pár éve debütáló Kissabel terméknek már el is indult piaci bevezetése Észak-Amerikában. Már több mint 2 év telt el a Kissabel márka nemzetközi bemutatkozása óta. Az Ifored konzorcium…

Jól teljesített az őszi mézkampány

A kezdeményezés célja, hogy a mézfogyasztás a következő években stabil növekedést mutasson. Várakozáson felüli sikerrel zárult az őszi mézfogyasztást ösztönző kampány, amelynek üzenete 100 feletti oktatási és nevelési intézményben több mint 160 ezer gyermekhez jutott…

A vegánok a gazdák új ellenségei?

Egyre népszerűbb a hús- és tejmentes életmód, de mit jelent ez a mezőgazdasági ágazatok számára? Az elmúlt években a nyilvánosságban hallható negatív vélemények hozzájárulhattak a hús- és  tejtermékek népszerűségének csökkenéséhez. Mára már korántsem meglepő, hogy egyre több…

Ismerje meg a gluténmentes ételeket

„Élelmiszeripari kézikönyv” című sorozatot indított el a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A kiadványok a hazai élelmiszer-előállítói kör tájékoztatását, ismereteik bővítését, valamint a minőségi élelmiszerek előállításának támogatását segítik. A sorozat első része az élelmiszeripari alapfogalmakat mutatta be, melyet…

Körbejárták a világot a hungarikumok

Az AMC összességében 14 nemzetközi kiállításon vett részt közösségi standjával - Ez évben az Agrármarketing Centrum (AMC) összességében 14 nemzetközi kiállításon vett részt közösségi standjával, ahol a magyar kiállítók a szervezet jelentős anyagi támogatása…

Tonhal és avokádó: mi a közös bennük?

Chile-ben már évek óta kutatják, hogy miként akadályozhatnák meg a tonhalhús kiszáradását és oxidációját is. A Santiago Egyetem Élelmiszertudományi és Technológiai Karán 3 éve zajlanak a kutatások a tonhal élelmiszeripari tartósításával kapcsolatos organoleptikus változásairól.

Tavaly 3 millió tonnával volt több a német burgonyahozam

Rég volt ilyen alacsony az európai ország történelmében a terméshozam. Az öntözésre tett nagy erőfeszítésekkel az északi mezőgazdasági termelők a nyár folyamán megmentették a burgonyatermésük egy részét. Azonban aggódnak a gumók eltarthatósága miatt - olvasható a 

Szalmonellás pizza fűszerkeveréket hívtak vissza

Csak a nyersen felhasznált fűszer fogyasztása vezethet megbetegedéshez. Szalmonella szennyezettség miatt visszahívta a Mikado Pizza fűszerkeveréket a Lidl Magyarország Bt. - olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). …